Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Economie Avertizările BNM în privința monedelor virtuale: CE riscă investitorii

Avertizările BNM în privința monedelor virtuale: CE riscă investitorii Recomandat

15 Septembrie 2018 - 

Banca Națională a Moldovei (BNM) atenționează publicul că, urmare unor informații recente difuzate în presă, se creează percepții confuze și incorecte precum că utilizarea și tranzacționarea așa-ziselor monede virtuale ar avea loc sub aria de atribuții a BNM sau cu permisiunea acesteia.

BNM spune că nu a acordat nicio autorizație în acest sens. Totodată, BNM subliniază că scrisorile sale nu pot fi tratate drept permisiuni pentru punerea în aplicare a inițiativelor sau a produselor de investiții legate de crearea unei platforme de tranzacționare cu așa-numita monedă virtuală.

Banca Națională reiterează opiniile expuse anterior și informează că monedele virtuale nu sunt monede în sensul comun al termenului, ci reprezintă active virtuale fără acoperire reală și garantare de acceptare ca mijloc de plată din partea autorității monetare și de rambursare a acesteia. 

Criptovalutele nu sunt potrivite pentru a fi utilizate ca mijloc de plată și prezintă un grad de investiție extrem de speculativ. Investitorii în aceste active sunt expuși unui risc ridicat de pierdere a mijloacelor investite, fără nicio garanție sau protecție a acestora.

Lasă un comentariu