Evenimentul zilei

Joi06042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Redactia Economie Război bancar. Administrația de la Tiraspol acuză Chișinăul de o nouă blocadă economică

Război bancar. Administrația de la Tiraspol acuză Chișinăul de o nouă blocadă economică

08 Septembrie 2019 - 

Administrația de la Tiraspol acuză Chișinăul de o nouă blocadă economică, după ce 25 de companii din regiunea transnistreană au ajuns cu conturile blocate în băncile din Republica Moldova. Potrivit Mold-street.com, companiile ar fi fost implicate în operațiuni cu risc de finanțare a terorismului.

Este vorba despre întreprinderi mari precum Uzina Metalurgică de la Râbnița, uzinele Moldavizolit și Moldavskabeli de la Tiraspol și altele.

Agenția Novostpmr.com a scris că „pe 5 septembrie o bancă comercială din Moldova, în care erau deschise conturile mai multor întreprinderi transnistrene, a blocat toate operațiunile. Entitățile economice au primit o notificare care solicită închiderea contului. Astfel importatorii transnistreni nu au posibilitatea de a achiziționa mărfuri și de a face operațiuni cu parteneri străini”.

Agenția mai afirmă că potrivit conducerii așa-zisei bănci republicane din Transnistria, problemele ar fi început imediat după schimbarea conducerii de la Chișinău.

Potrivit postului de televizione TSV, controlat de grupul Sheriff, aceste decizii ar fi fost luate de băncile moldovenești la cererea BNM și sub presiunea autorităților americane, motivul fiind riscul ca banii din activitățile companiilor din regiune să fie folosiți pentru finanțarea terorismului.

Lasă un comentariu