Evenimentul zilei

Ma02192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
12 Feb 2019
by  - 
Publicat în Sanatate

Infecţiile bucale pot provoca, nu doar amigdalite, ci inclusiv cardiopatii severe, astfel încât prevenirea lor este fundamentală, potrivit cercetătorului mexican Miguel Valencia González.

05 Feb 2019
Publicat în Sanatate

Medicii avertizează că nivelul scăzut de vitamina D este direct responsabil de peste 200 de boli.

01 Feb 2019
Publicat în Sanatate

Este vorba de preparate farmaceutice pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine, dar şi alte maladii.

30 Ian 2019
Publicat în Sanatate

Începând cu 1 februarie a.c., cetățenii vor beneficia de medicamente oferite în mod gratuit din lista celor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), destinate tratamentului celor mai frecvente maladii, cum ar fi: bolile cardiovasculare, respratorii, osteoarticulare, bolile endocrine, astmul bronșic, pielonefrita acută și cronică, maladii ale aparatului digestiv, hepatită, ciroză hepatică etc.

24 Ian 2019
Publicat în Sanatate

Gripa se extinde puternic în toată Europa, una dintre cele mai afectate țări fiind Croația. În România au decedat 29 de persoane până în prezent. O mutaţie a virusului gripal de tip AH1N1 ar putea genera o pandemie, care ar putea ucide milioane de persoane în doar câteva luni, scrie presa din România.

18 Ian 2019
Publicat în Medicina alternativa

Grepfrutul este un aliment benefic în dietă ce reduce incidența bolilor de inimă, scade nivelul de colesterol rău din sânge și activitatea radicalilor liberi, datorită efectului său antioxidant.

14 Ian 2019
Publicat în Sanatate

Dacă se amână intervenţia chirurgicală, cataracta poate duce în timp la creşterea presiunii intraoculare (glaucom), inflamaţii oculare (uveite), decolare de retină. Pentru a evita aceste complicaţii este bine să optaţi din timp pentru operaţie.

12 Ian 2019
Publicat în Nutritie

O dietă bogată în cereale integrale, care conţin o cantitate importantă de fibre alimentare, poate ţine la distanţă numeroase afecţiuni grave, precum diabetul şi cancerul, conform concluziilor unui studiu publicat la sfârşitul acestei săptămâni de o echipă de oameni de ştiinţă din Noua Zeelandă, citat de Press Association.

10 Ian 2019
Publicat în Nutritie

Aloe vera era în opinia egiptenilor „Planta nemuririi”. Credința lor în beneficiile aloe vera era atât de mare încât a fost gravată inclusiv în piramidele faraonilor.
Planta conține 95% apă, iar gelul care se obține din frunzele de aloe vera conține enzime benefice care au fost folosite în tratatea arsurilor, obezității, astm, acnee și diabet.

08 Ian 2019
Publicat în Nutritie

Potrivit Lygiei Alexandrescu, un studiu clinic publicat în 3 ianuarie 2019 de un grup de cercetători de la University of Eastern Finland arată că un ou pe zi poate scădea riscul apariţiei diabetului de tip 2.

05 Ian 2019
by  - 
Publicat în Psihologie

Pentru că lumea în care trăim are la bază principiul dualităţii: alb-negru, sus-jos, trecut-viitor, plăcut-neplăcut, cald-rece etc. Realitatea însă, este guvernată de ambele aspecte care duc la un echilibru.

03 Ian 2019
by  - 
Publicat în Sanatate

Apa reprezintă între o jumătate şi patru cincimi din greutatea corporală. Un om poate trăi trei săptămâni fără să mănânce, dar numai câteva zile fără apă.

02 Ian 2019
Publicat în Nutritie

Nutriţioniştii spun că efectele exagerările din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă neobişnuite, porţii mari şi gazde care nu se pot refuza, pot fi depăşite "uşor şi rapid", fără panică, atitudine de autopedepsire, fără cântar sau înfometare, prin strategii simple şi uşor de aplicat.

31 Dec 2018
Publicat în Medicina alternativa

Vâscul, cunoscut și sub numele de ”creanga de aur”, simbol al curățeniei spirituale, al dragostei, apărător și protector al casei și al familiei, este recunoscut drept un simbol al sărbătorilor de iarnă.

Pagina 1 din 202