Evenimentul zilei

Lun10232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
23 Oct 2017
Publicat în Sanatate

Fiecare an petrecut în educaţie adaugă, în medie, 11 luni de viaţă, iar pentru fiecare kilogram de greutate în exces pierdut câştigăm două luni de viaţă şi şapte ani pentru fiecare pachet de ţigări la care renunțăm să îl fumam.

20 Oct 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Oamenii cu un IQ ridicat sunt mult mai susceptibile să dezvolte boli mintale, se arată într-un nou studiu al cercetătorilor.

19 Oct 2017
Publicat în Sanatate

O echipă de oameni de știință din Marea Britanie a dezvăluit, marți, că a descoperit motivul pentru care una din zece persoane se confruntă cu răni care se vindecă greu și care au potențial fatal, informează Xinhua.

19 Oct 2017
Publicat în Sanatate

Comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat joi la un forum din România că este legal comerțul paralel de medicamente în interiorul Uniunii Europene, însă a spus că în anumite cazuri justificate guvernele au posibilitatea să îl restrângă.

18 Oct 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Herpesul este cauzat de un virus numit Herpes simplex, iar acesta este transmis cu foarte mare ușurință.

17 Oct 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Cercetatorii au descoperit care este cea mai tarzie ora la care putem bea cafea fara ca somnul nostru sa aiba de suferit.

16 Oct 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Digestia este procesul prin care organismul distruge alimentele în particule mai mici pentru a fi absorbite în sânge. Digestia completă a alimentelor durează între 24 şi 72 de ore şi depinde de mai mulţi factori, inclusiv tipul de mâncare consumat şi prezenţa problemelor digestive.

16 Oct 2017
Publicat în Sanatate

Femeile care suferă de hipertensiune la vârstă de 40 de ani au un risc crescut pentru dezvoltarea demenţei la bătrâneţe, arată un nou studiu desfăşurat pe o perioada de 50 de ani, ale cărui rezultate au fost publicate recent în jurnalul de specialitate "American Academy of Neurology", informează nytimes.com.

15 Oct 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Lotul de vaccinuri antigripale a fost distribuit în instituțiile medico-sanitare din municipiul Chișinău și urmează să fie imunizate în primul rând persoanele din grupul de risc.

12 Oct 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

În luna septembrie a anului trecut mi-am făcut abonament la sală şi mi-am propus să-mi schimb radical alimentaţia astfel încât să pot slabi 8 kilograme până în primăvară. Suntem în iulie, în plin sezon estival, iar eu abia am reuşit să scap, cu greu, de 5 kilograme, ceea ce pentru mine, persoana căreia îi este milă să refuze un burger apetisant sau o porţie generoasă de cartofi prăjiţi, este o mare realizare.

10 Oct 2017
Publicat în Sanatate

Stresul profesional, conflictul de muncă-viață, hărțuirea și violența persistă și se ridică la costuri sociale nepermis de mari. În consecință, în cazul depresiilor, devenite lider pe lista cauzelor de boli și dizabilități la nivel mondial, cei care suferă de ele sau de alte tulburări mintale, se pot simți incapabili să muncească sau devin mai puțin productivi. 

10 Oct 2017
Publicat în Sanatate

Imunizarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni 9 din 10 cazuri la sugari, sugerează un studiu realizat recent în Statele Unite, citat de Reuters. Bacteria Bordetella pertussis cauzează tuse convulsivă, o infecție respiratorie cu potențial letal al cărei nume provine de la simptomele pe care le prezintă pacienții: aceștia fac eforturi să respire în timpul crizelor intense.

10 Oct 2017
Publicat în Culinar

Toamnă de toamnă povestea e aceeași: conserve, conserve și iarăși conserve. Pe lângă aceste rețete moștenite de la bunici, încercăm să mai punem și câte ceva care să ne măngâie simțurile, ceva gourmet ce nu facem sau mâncăm zilnic.  De exemplu: gemul de ardei iute. Un produs unic care nu este la îndemâna oricui, se folosește ca un sos aferent fripturilor, se potrivește foarte bine cu brânzeturile afumate, este o combinație perfectă între dulce-iute-acrișor, este un echilibru perfect. Rețeta fost adaptată astfel încât să nu se mai găsească nicio altă rețetă asemănătoare pe piață.

10 Oct 2017
Publicat în Sanatate

Hormonii tiroidieni acționează în principal asupra proceselor metabolice pe care le stimulează și le intensifică, iar pe plan metabolic cresc consumul de oxigen și metabolismul energetic al tuturor țesuturilor și organelor, excepție făcând creierul, splina, plămânii, retina și gonadele, spune dr. Elena-Iuliana Mihai, medic specialist endocrinolog, Ambulatoriul integrat al SUUMC, referindu-se la importanța evaluării funcției hormonilor tiroidieni la pacientul care se prezintă pentru creștere ponderală.

Pagina 1 din 173