Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Persoanele care suferă de maladii cardiovasculare vor fi consultați medical gratuit

Persoanele care suferă de maladii cardiovasculare vor fi consultați medical gratuit

19 Iulie 2016 - 

Persoanele care suferă de maladii cardiovasculare vor putea efectua un control medical gratuit.

Campania de diagnosticare medicală a persoanelor care suferă de maladii cardiovasculare a fost lansată de către Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Centrul de Politici şi Strategii în Sănătate.

Campania a fost lansată astăzi, 19 iulie, iar o echipă de medici de profil a mers la Drochia, unde circa 60 de pacienţi au beneficiat de consultaţii medicale gratuite şi investigaţii cu echipamente medicale specializate.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, scopul acesteia este de a spori accesul persoanelor din grupurile de risc la servicii medicale calitative, astfel contribuind la profilaxia infarctului miocardic acut.

Pe data de 26 iulie echipa mobilă Cardio, formată din medici cardiologi experimentaţi şi asistentă medicală, se va deplasa la Ştefan Vodă, iar pe data de 2 august specialiştii se vor afla la Leova. Ulterior va fi lansată a doua fază a proiectului şi alte regiuni vor fi selectate pentru consultaţii medicale gratuite.

În Republica Moldova incidenţa infarctului miocardic acut constituie 5/1000 populaţie pe an. Mai mult de jumătate dintre pacienţii cu infarct miocardic acut mor într-o ora de la debutul simptomelor, iar pe parcursul următorului an decedează 25% bărbaţi şi 42% femei.

Lasă un comentariu