Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Muzica hip-hop ar putea fi folosită în tratarea schizofreniei şi depresiei

Muzica hip-hop ar putea fi folosită în tratarea schizofreniei şi depresiei

13 Octombrie 2014 - 

Boli psihice precum schizofrenia şi depresia ar putea fi tratată cu muzică hip-hop, arată un studiu al cercetătorilor britanici.


Experţii care au realizat acest studiu spun că muzica hip-hop le oferă celor care o ascultă un sentiment de putere şi autocunoaştere, care ar putea fi folosit în rezolvarea propriilor probleme psihologice. Becky Inkster, cercetător în neuroştiinţe la departamentul de psihiatrie al Universităţii Cambridge, şi psihiatrul Akeem Sule vo să promoveze această idee şi, în acest sens, au pus bazele organizaţiei Hip Hop Psych, care va promova utilizarea hip-hop-ului ca o măsură complementară în terapia contra bolilor mintale.

"Hip-hop-ul este mult mai mult decât realizează publicul. Am crescut în anii 1990, în timpul epocii de aur a hip-hop-ului, când a intrat în cultura populară. Acest gen este foarte bogat în referinţe la boli psihice, iar aceste referinţe nu au fost explorate îndeajuns şi ar putea fi un beneficiu enorm pentru pacienţi. Vrem să lucrăm cu rapperi, organizaţii caritabile, organizaţii medicale pentru a promova potenţialul real al acestui gen artistic", a declarat Inkster, potrivit Mediafax.
Una din metodele prin care medicii ar putea include acest gen muzical în terapie îl reprezintă permiterea pacienţilor să îşi scrie şi să îşi recite în stil rap propriile versuri. O altă idee o reprezintă folosirea muzicii în în cursurile privind bolile mintale predate studenţilor la medicină.

"Mulţi artişti hip-hop provin din zone urbane problematice, care sunt de cele mai multe ori centre pentru abuz de droguri, violenţă domestică şi sărăcie, care la rândul lor sunt legate de ocurenţa ridicată a bomai spus Becky Inkster.

Muzica hip hop îşi are originile în anii 1970, în cartierul Bronx din New York.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu