Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Tremuratul mâinilor: explicații și posibile boli

Tremuratul mâinilor: explicații și posibile boli

21 August 2018 - 

Ți s-a întâmplat, vreodată, să-ți tremure trupul? Dacă da, ar fi bine să știi că tremurăturile pe care le-ai resimțit au fost niște mișcări. Asemenea mișcări pot apărea în diverse părți ale corpului, însă mâinile sunt, de obicei, cele afectate. În termeni medicali, mișcarea ușoară, involuntară, rapidă și repetată a corpului sau a unei părți a acestuia poartă denumirea de tremor.

Tremuratul mâinilor: explicații

În cazul în care te întrebi de ce îți tremură uneori mâinile, nu avem un singur răspuns. Există diverse cauze pentru tremuratul (sau tremurul) mâinilor ori a altor părți ale corpului. Mâinile pot să tremure când nivelul zahărului din sânge este foarte scăzut. Într-o astfel de situație, ca să scapi de tremuratul mâinilor ar fi bine să mănânci sau să bei, cât mai repede, ceva cu un conținut ridicat de zahăr. În cazul în care nu mănânci sau nu bei, rapid, niște produse cu mult zahăr, există riscul să leșini sau să devii confuz (ori confuză)
O altă cauză pentru tremuratul mâinilor este consumul exagerat de cofeină. Specialiștii sunt de părere că un adult nu ar trebui să introducă în organismul său mai mult de 400 de miligrame de cofeină într-o zi. Deoarece fiecare organism este diferit, este posibil ca unii oameni să experimenteze tremuratul mâinilor când consumă o cantitate mai mică de cofeină.
 
Dacă nu știi, cofeina nu se găsește doar în boabele de cafea sau în băuturile tip cola, ci și în frunzele de ceai, ciocolata neagră, înghețată, anumite medicamente și în batoanele proteice, preferate de persoanele care îți doresc să slăbească.

 Dacă observi că ai o sensibilitate la consumul de cofeină și mâinile încep să-ți tremure, cel mai bine ar fi să încerci să o elimini din alimentația ta.

Tremuratul mâinilor apare și dacă obișnuiești să bei o cantitate mare de băuturi alcoolice. Unii oameni, care nu-și realizează cât de grave sunt efectele consumului de alcool asupra sănătății lor, aleg ca, în momentele cu tremur de mâini, să bea un pahar de tărie sau de vin, ca să împiedice mișcările rapide și necontrolate ale membrelor superioare. Chiar dacă tremurul mâinilor poate să dispară după o bere, un pahar de vin sau de tărie, mișcările necontrolate reapar după ce efectele alcoolului dispar


Tremuratul mâinilor: posibile boli
 
În cazul în care tremurul mâinilor este însoțit de alte simptome, precum tulburări de echilibru, tulburări de coordonare, furnicături, senzații de arsură, depresie sau amorțeală, este bine să faci o vizită la medic. De ce este necesară o vizită la medic? Pentru ca s-ar putea să suferi de o afecțiune foarte gravă. Iată ce boli pot fi asociate cu tremuratul mâinilor:

 

- boala Parkinson (o afecțiune neurodegenerativă progresivă);

- sindroamele parkinson plus cum a fi atrofia multi sistem sau PSP

- tremorul esential

- demente in special dupa mai multi ani de evolutie

- hipertiroidism,  diabetul

Lasă un comentariu