Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Femeile din Ucraina și bărbații din România, cei mai mari consumatori de alcool din lume (studiu)

Femeile din Ucraina și bărbații din România, cei mai mari consumatori de alcool din lume (studiu)

25 August 2018 - 

Bărbații din România și femeile din Ucraina beau cel mai mult: 8,2 unități de alcool, bărbații și 4,2 unități de alcool, femeile - arată un studiu făcut de Global Burden of Diseases, un proiect al Universității Washington, Seattle.

Studiul infirmă teoriile de până acum, avertizând că inclusiv consumat ocazional, alcoolul este dăunător, scrie The Guardian. Cercetătorii au descoperit că, deși nivelurile moderate de consum de alcool oferă o anumită protecție pentru inimă și, posibil, pentru diabet, aceste efecte pozitive sunt de departe anulate de efectele negative ale alcoolului. Alcoolul, arată studiul publicat în revista specializată The Lancet, a provocat moartea a 2,8 milioane de oameni în 2016. Este cea mai amplă și detaliată analiză care privește efectele alcoolului asupra sănătății.
Majoritatea liniilor directoare ale serviciilor de sănătate din diverse state spun că unul sau două pahare de vin consumate zilnic au efecte benefice asupra sănătății. “Rezultatele noastre arată că cel mai sigur nivel de alcool este zero”, spun autorii studiului.
Ei susțin că, de fapt, consumul de alcool este cauza principală a cancerului la persoanele de peste 50 de ani, în special la femei. Studiul arată că 27,1% din cazurile de cancer la femei și 18,9% la bărbații peste 50 de ani sunt legate de consumul de alcool.
Unul din trei locuitori ai Pământului - 2,4 miliarde de oameni - consumă alcool, arată acest studiu. Un sfert dintre femei și 39% dintre bărbați beau.
Ce reprezintă o unitate de alcool (1 U) = 12g alcool pur = 1 sticlă bere (330 ml) = 1 pahar vin (125 ml) = 1 cinzeacă/shot (40 ml spirtoase).

Lasă un comentariu