Evenimentul zilei

Vi02212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate VIDEO// Studiu: Un pahar de alcool pe zi creşte riscul îmbolnăvirilor! Bărbații români beau cel mai mult

VIDEO// Studiu: Un pahar de alcool pe zi creşte riscul îmbolnăvirilor! Bărbații români beau cel mai mult

26 August 2018 - 

Chiar și un pahar de alcool pe zi creşte riscul îmbolnăvirilor, potrivit unui amplu studiu recent. Lucru îngrijorător mai ales pentru bărbații români care, potrivit cercetării, sunt cei mai mari consumatori din lume.

Media

Unul din 3 oameni consumă alcool, relatează TVR. Și până acum moderația era considerată benefică și chiar că ne ferește de unele afecțiuni. Acum însă, un studiu realizat în toată lumea și considerat unul dintre cele mai mari de acest fel afirmă că nu există niciun nivel la care consumul de alcool să poată fi considerat sănătos.

De exemplu, un pahar de vin considerat benefic pentru inimă poate crește riscul de cancer. Cercetătorii au studiat nivelul consumului de alcool și efectele asupra sănătății în perioada 1990-2016.

Aproape 3 milioane de oameni cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani mor anual din cauze ce își au originea în consumul de alcool. Potrivit aceluiași studiu, cei mai mulți consumatori sunt în Danemarca, unde aproape toată lumea bea: peste 95% dintre femei și aproape 98% dintre bărbați.

Pe sexe, în schimb, pe primul loc sunt femeile din Ucraina și bărbații din România, care beau peste 8 unități de alcool pe zi, adică echivalentul a tot atâtea beri sau pahare de vin.

Lasă un comentariu