Evenimentul zilei

Joi01232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate O mutaţie a virusului gripal de tip AH1N1 ar putea genera o pandemie, care ar putea ucide milioane de persoane în doar câteva luni

O mutaţie a virusului gripal de tip AH1N1 ar putea genera o pandemie, care ar putea ucide milioane de persoane în doar câteva luni

24 Ianuarie 2019 - 

Gripa se extinde puternic în toată Europa, una dintre cele mai afectate țări fiind Croația. În România au decedat 29 de persoane până în prezent. O mutaţie a virusului gripal de tip AH1N1 ar putea genera o pandemie, care ar putea ucide milioane de persoane în doar câteva luni, scrie presa din România.

 

Mai multe ţări sud-est-europene se confruntă cu îmbolnăviri masive de gripă. În anumite zone ale Europei, gripa s-a extins puternic, iar în Croaţia au murit deja 15 persoane, potrivit presei străine.

Clinicile din Grecia nu dispun de suficient personal pentru a-i putea trata pe toţi. În Serbia s-au înregistrat până acum două cazuri de deces, iar în Macedonia numărul îmbolnăvirilor a crescut în decurs de doar o săptămână cu 43%.

O prezenţă crescută a virusului gripal a fost înregistrată şi în Austria, Suedia, Norvegia, Estonia, Danemarca, Portugalia, Franţa şi Italia.

În România, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 29, potrivit unei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică. Gripa se răspândește amenințător  și  în  Ucraina,  unde,  de  la începutul anului, au murit 19 oameni . Autorităţile au anunţat  că situaţia  s-a agravat deoarece oamenii nu s-au vaccinat.

Lasă un comentariu