Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicina moldovenească în doliu. A MURIT medicul Vladimir Hotineanu

Medicina moldovenească în doliu. A MURIT medicul Vladimir Hotineanu

16 Noiembrie 2019 - 

Medicul Vladimir Hotineanu, s-a stins din viață.

 

Fostul deputat și ministru al Sănătății, Vladimir Hotineanu, a decedat vineri, 15 noiembrie 2019, la vârsta de 69 de ani.

Este „o pierdere imensă pentru întreaga comunitate medicală din Republica Moldova. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, se arată într-un mesaj al Spitalului „Repromed”.

 Medicul chirurg Vladimir Hotineanu a decedat vineri, 15 noiembrie, la vârsta de 69 de ani. Vladimir Hotineanu a fost deputat și ministru adjunct al Sănătății.  Este „o pierdere imensă pentru întreaga comunitate medicală din Republica Moldova”, se arată într-un mesaj al Spitalului „Repromed”.

„Astăzi a plecat dintre noi unul dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical – Vladimir Hotineanu, medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale, academician, cel care și-a consacrat viaţa sistemului național de sănătate și oamenilor suferinzi”, se arată în mesajul instituției.

Amintim că, Vladimir Hotineanu a fost  profesor  universitar, șef al Catedrei de chirurgie nr. 2 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, deputat și ministru al Sănătății.

Pe 14 iunie 2013, Vladimir Hotineanu a fost decorat cu Ordinul Republicii de către președintele Nicolae Timofti, fiind distins și cu medaliile Meritul civic, Nicolae Testemițanu și cu titlul onorific Om Emerit.

 

Lasă un comentariu