Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Panorama VIDEO// India a anunțat când va lansa a doua misiune pe Lună

VIDEO// India a anunțat când va lansa a doua misiune pe Lună

18 Iulie 2019 - 

Agenţia spaţială indiană a anunţat joi că va lansa a doua misiune spaţială pe Lună la data de 22 iulie, amânată luni din cauza „unei probleme tehnice”, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Media

Lansarea navetei spaţiale Chandrayaan-2, construită de Organizaţia Indiană pentru Cercetarea Spaţiului (ISRO), este programată luni, 22 iulie, la ora 09:13 GMT, a indicat ISRO într-un mesaj publicat pe Twitter.

„O problemă tehnică a fost identificată la sistemul de lansare a vehiculului la minutul T-56”, a anunţat luni declarat purtătorul de cuvânt al ISRO, BR Guruprasad, care a explicat astfel anularea lansării, cu 56 de minute înaintea orei programate.

Misiunea Chandrayaan-2, care în sanscrită înseamnă „vehicul lunar”, este cea mai complexă pregătită până acum de India. India a desfăşurat cu succes prima sa misiune lunară, Chandrayaan-1, cu aproximativ 11 ani în urmă.

Dacă această nouă misiune, a cărei pregătire a costat 146 milioane de dolari, va fi efectuată cu succes, aspiraţiile Indiei de a-i prinde din urmă pe liderii care domină spaţiul, SUA şi China, ar fi stimulate şi ar ajuta-o totodată să ocupe o poziţie mai bună în bătălia pentru piaţa spaţială comercială.

O misiune reuşită ar transforma India în a patra ţară, după SUA, Rusia şi China, care ar efectua o aselenizare controlată, cu instalarea unui robot pe Lună.

Lansarea indiană ar reprezenta cea de-a treia încercare de aselenizare din 2019, după succesul sondei chinezeşti Chang'e-4 şi eşecul navetei israeliene Beresheet, care s-a prăbuşit pe Lună în aprilie.

În 2018, prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat într-un discurs adresat naţiunii că ţara sa va trimite „un bărbat sau o femeie în spaţiu în 2022 şi chiar înainte de această dată dacă este posibil”.

Lasă un comentariu