Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire EVZ România Norvegia: Un acord guvernamental deschide calea pentru interzicerea cerșetoriei la nivel național

Norvegia: Un acord guvernamental deschide calea pentru interzicerea cerșetoriei la nivel național

11 Iunie 2014 - 

 Norvegia ar putea introduce o interdicție națională privind cerșitul anul viitor după ce coaliția de guvernământ (de dreapta) a țării a ajuns la un acord prin care și-a asigurat un sprijin majoritar pentru această măsură, relatează site-ul The Local. 

'Depunem eforturi pentru a deschide calea pentru interdicții locale începând chiar din această vară și am cerut guvenului să inițieze o procedură de cercetare asupra unei interdicții naționale', a declarat parlamentarul Ulf Leirstein, membru al Partidului Progresului, pentru NRK.

Coaliția a reușit să își asigure marți sprijinul formațiunii de opoziție Partidul de Centru după îndelungi negocieri în parlament în legătură cu această măsură.

'Mi se pare remarcabil faptul că Partidul de Centru asigură majoritatea guvernului pentru o interdicție municipală', a declarat creștin-democratul Kjell Ingolf Ropstad pentru NRK. 'Oamenii nevoiași din Norvegia și Europa le cer ajutor altor persoane ca o soluție de ultimă instanță. Este foarte ciudat că acum vrem să facem acest lucru ilegal', a continuat el.

Potrivit The Local, cerșetori din România au devenit în ultimii ani foarte vizibili pe străzile din orașele norvegiene, determinându-i pe mulți aleși din partidele Progresului și Conservator să sprijine ideea unei interdicții.

Cu toate acestea, în acordul de coaliție stabilit în urma alegerilor din septembrie, noul guvern a optat pentru a lăsa decizia de a impune sau nu astfel de interdicții la latitudinea municipalităților locale.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu