Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Cinci TRUCURI pentru un bronz perfect

Cinci TRUCURI pentru un bronz perfect

03 August 2018 - 

Dacă ești pe punctul de a pleca în vacanță, ține cont de următoarele trucuri pentru a obține repede un bronz frumos:

Consumă fructe

Înainte de expunerea la soare, e bine să mănânci cantități mari de fructe bogate în vitamina D și A, cum ar fi caisele, piersicile, mango și papaya. Acestea ajută la stimularea melaninei și, prin urmare, te ajută să obții un bronz mai bun și mai rapid, potrivit unica.ro.

Apa de mare ajută la bronz

Scăldatul în apă de mare, la intervale regulate de timp, poate ajuta la bronzare. Aceasta deoarece sarea mării atrage lumina pe piele: când ieși din apă, contactul soarelui cu pielea umedă accelerează bronzul. Asta nu te scutește de aplicarea unei creme de protecție înainte de intrarea în apă.

Bronz sub reflexiile luminii pe apă

La plajă sau la piscină, soarele care reflectă pe suprafața apei devine un reflex natural asupra pielii expuse la soare. Dacă stai pe malul apei sau pe marginea piscinei, vei constata că te vei bronza mult mai repede, dar totodată, și riscul de a te arde, dacă nu te protejezi suficient, este la fel de mare.

Mișcare în soare

Nu degeaba multe persoane se bronzează în mișcare, jucând volei, tenis sau alergând. Activitatea fizică îmbunătățește circulația, iar aceasta, la rândul ei, permite obținerea unui bronz mai rapid și mai durabil. Obții un bronz bonus dacă aplici un ulei accelerator pentru bronzare.

Hidratare permanentă a pielii

Pielea trebuie menținută hidratată. Chiar și când ai obținut deja un bronz plăcut, nu evita să aplici creme cu factor de protecție, să folosești creme după plajă, absolut necesare pentru calmarea pielii încinse și deshidratate. „Niciodată să nu subestimezi hidratarea post-expunere la soare. Razele UVA și UVB stresează pielea și o deshidratează. Și nici când pielea capătă o culoare maronie nu trebuie să renunți să folosești creme hidratante. Nu trebuie să te bazezi pe faptul că pielea s-a călit și nu mai are nevoie de o îngrijire specială. Sănătatea pielii e mai importantă decât culoarea bronzului obținut“, adaugă specialistul Naturys România.

 

Lasă un comentariu