Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Panorama VIDEO// Doi profesori de chimie din SUA, arestaţi pentru că fabricau metamfetamină în universitate

VIDEO// Doi profesori de chimie din SUA, arestaţi pentru că fabricau metamfetamină în universitate

19 Noiembrie 2019 - 

Realitatea întrece ficţiunea în statul american Arkansas, unde doi profesori de chimie au fost arestaţi pentru că fabricau metamfetamină, asemenea personajului Walter White din celebrul serial „Breaking Bad”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Media

 

Bradley Rowland (40 de ani) şi Terry Bateman (45 de ani) au fost arestaţi vineri în urma unei anchete iniţiate de secţia de poliţie a universităţii la care aceştia erau angajaţi, se precizează într-un comunicat succint al biroului şerifului din comitatul Clark.

O clădire a Universităţii Henderson, din orăşelul Arkadelphia, a fost închisă pe 8 octombrie din cauza unui „miros chimic nedeterminat”, a precizat Tina Hall, purtătoarea de cuvânt a universităţii.

„Primele analize au pus în evidenţă, într-unul dintre laboratoare, niveluri ridicate de clorură de benzil”, o substanţă care poate fi folosită la fabricarea metamfetaminei.

Clădirea a rămas închisă până pe 29 octombrie, timp în care au fost efectuate „lucrări de decontaminare”, a precizat Hall.

„Securitatea elevilor noştri şi a personalului este o prioritate şi continuăm să colaborăm cu autorităţile”, a adăugat aceasta.

Terry Bateman şi Bradley Rowland, profesori asociaţi de chimie, au fost concediaţi pe 11 octombrie cu titlu preventiv. Potrivit presei locale, aceştia munceau de zece ani, respectiv de cinci ani la Universitatea Henderson.

Incidentul aduce aminte inevitabil de serialul „Breaking Bad”, în care un profesor de chimie, interpretat de Bryan Cranston, începe să producă metamfetamină pentru a asigura viitorul financiar al familiei după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Într-un articol apărut în 2014 în revista universităţii, Bradley Rowland s-a declarat atunci un admirator al serialului.

„A avut o abordare corectă din punct de vedere ştiinţific şi a stârnit interesul tinerei generaţii pentru chimie”, mărturisea acesta. „A reprezentat o publicitate formidabilă (pentru această disciplină)”.

Ca o ironie a sorţii, articolul respectiv se intitula „Heisenberg de la Henderson”, Heisenberg fiind pseudonimul protagonistului din „Breaking Bad”.

Lasă un comentariu