Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire România Adina Vălean a fost validată pentru postul de Comisar european

Adina Vălean a fost validată pentru postul de Comisar european

14 Noiembrie 2019 - 

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de Comisar european, a fost validată astăzi de Comisia de transporturi a Parlamentului European.

Au votat în favoarea sa aproape toate grupurile politice, mai puțin extremiștii de la Identitate și Democrație, iar Verzii ar fi vrut informații suplimenbtare în scris înainte de a-și da votul.
Vălean a fost audiată azi la Bruxelles, în Comisia de transport şi turism a Parlamentului European.
În schimb, Oliver Várhelyi, candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru politica de vecinătate, a fost respins în primă fază la audierile de azi din comisia de specialitate a Parlamentului European.
În cadrul audierilor, Adina Vălean a declarat că reducerea emisiilor în aviaţie trebuie să fie realizată prin măsuri combinate, iar introducerea unei taxe pe kerosen nu poate fi exclusă.
„Trebuie să ne analizăm foarte bine (eventualitatea introducerii unei taxei pe kerosen) întrucât există, de asemenea, consecinţe sociale. (…) Atunci când introduci o taxă nouă există riscul ca preţurile să crească”, a explicat Vălean, răspunzând unei întrebări referitoare la cât de oportună ar fi o taxă europeană pe combustibilul folosit de avioane.
O altă temă abordată în timpul audierii a fost directiva privind muncitorii detaşaţi, trataţi de multe ori necorespunzător de către angajatorii lor. Un eurodeputat a întrebat-o pe Adina Vălean dacă nu cumva există o contradicţie între ”ambiţiile umaniste şi dorinţa de dezvoltare”.
”Nu văd nicio contradicţie în această privinţă. Trebuie să continuăm toate iniţiativele privind dezvoltarea inteligentă. Când vorbiţi despre mobilitate, nu-mi amintesc de vreun alt dosar care să fi creat mai multe divizări în acest parlament. Pot să vă asigur că nu mă voi da la o parte de la a lucra pentru eliminarea fraudelor şi a abuzurilor”, a răspuns Vălean.

Lasă un comentariu