Evenimentul zilei

Joi04262018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Nici nu îţi imaginezi ce efecte benefice are țuica fiartă. Ce se întâmplă în organismul nostru când o bem

Nici nu îţi imaginezi ce efecte benefice are țuica fiartă. Ce se întâmplă în organismul nostru când o bem

11 Decembrie 2017 - 

Alcoolul consumat în cantităţi moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar ţuica, băutura noastră naţională, este la îndemâna celor mai mulţi dintre noi.

Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni, cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui, iar ţuică fiartă scade riscul de a face pneumonie.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 - 150 ml).

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

Există două metode de a fierbe ţuica:

- se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.

- se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot.

Lasă un comentariu