Evenimentul zilei

Lun06012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Scorțișoara. Beneficii pe care trebuie să le știi

Scorțișoara. Beneficii pe care trebuie să le știi

29 Iulie 2018 - 

Scorțișoara, alimentul pe care îl folosim fie în mâncăruri, fie în lapte sau ceaiuri, nu numai că ne încântă papilele gustative, dar are si anumite beneficii asupra sănătății și frumuseții.

Stimulează memoria

Pe lângă gustul plăcut, guma de mestecat cu aromă de scorțișoară are și un beneficiu mai puțin cunoscut: stimulează memoria.

Conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gumă cu aromă de scorțișoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au mestecat gumă cu altă aromă sau nu au folosit deloc gumă.

Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi.

Puteţi adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Încetinește îmbătrânirea și reduce stresul

Scorțișoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai multi oxidanţi. Aceasta ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite. Există suplimente alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară care sunt foarte uşor de folosit.

Contraindicații

În doze mari, scorţişoara sub formă de ulei esenţial nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor.

Lasă un comentariu