Evenimentul zilei

Lun01222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Nutriție
19 Ian 2018
Publicat în Nutritie

Multe dintre merele pe care le găsim în supermarket-uri sunt tratate cu chimicale, pentru a nu expira prea repede.

29 Dec 2017
Publicat în Nutritie

Abuzul de sarmale, cozonac şi alcool “se repară” cu vitamina C din citrice sau legume verzi şi cu lichide fără zahăr. Mahmureala nu trece cu cafea sau “alcool”, ci cu apă, analgezice şi răbdare.

11 Dec 2017
Publicat în Nutritie

Capacitatea de organizare și de îndeplinire a sarcinilor scade în momentele stresante. Primul lucru pe care îl putem face pentru a crește randamentul creierului este stabilirea unui orar regulat al meselor. 

20 Noi 2017
Publicat în Nutritie

Lipsa activității fizice este una dintre cauzele principale ale obezității. Persoanele care au probleme cu somnul au un metabolism mai lent care afectează hormonii foamei, drept pentru care vor mânca mai mult.

18 Noi 2017
Publicat în Nutritie

 Cum se comportă organismul tău și ce are de câștigat în funcție de fructele pe care le consumi?

15 Noi 2017
Publicat în Nutritie

Un comitet consultativ în nutriție din SUA a ajuns la concluzia că nu trebuie să ne mai facem griji în legătură cu colesterolul mare din alimente.

12 Noi 2017
Publicat în Nutritie

Directorul general al Autorității pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanță foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislația UE, notează News.ro.

09 Oct 2017
Publicat în Nutritie

"Mănâncă mai multe fructe şi legume" este una dintre recomandările pe care le auzim cel mai des când suntem încurajaţi să mâncăm sănătos. Dar când vine vorba de a mânca mai multe fructe, primim mesaje mixte despre felul în care să le consumăm.

26 Sep 2017
Publicat în Nutritie

Din ce în ce mai mulţi oameni afirmă că orezul pe care îl cumpără nu este real. Mass media și rețelele sociale au început să soată adevărul la lumină, dar mulţi oameni nu văd asta. Din acest motiv, vă rugăm să fiți atenți la ceea ce cumpăraţi! Semnalul de alarmă a fost tras de site-ul Healthy Life Story, la începutul acestei luni. 

31 Aug 2017
Publicat în Nutritie

Evităm consumul de struguri în dietele de slăbire pe motiv că îngrașă, însă nimeni nu se întreabă în ce cantități avem voie să mâncăm aceste fructe. Nutriționiștii atrag atenția că problema nu este că mâncăm struguri, ci cât mâncăm.

19 Aug 2017
Publicat în Nutritie

Când și cum a apărut branza în alimentația umană nu se știe prea bine. Plină de calciu şi proteine, brânza este produsul lactat cel mai consumat. Faptul că brânza este frecvent denigrată pentru conținutul ridicat de grăsimi saturate, este bine știut. O nouă cercetare a arătat că este posibil ca acest preparat alimentar să nu aibă impactul negativ asupra sănătății pe care l-am presupus cu toții, informează The Telegraph.

13 Aug 2017
Publicat în Nutritie

Important de știut! Ați devenit vegetarian sau din alte motive ați renunțat la laptele de vacă, și obișnuiți să consumați laptele de soia? Trebuie să cunoașteți că acest lapte vegetal, pe lângă efectele sale benefice asupra organismului, are și o serie de neajunsuri despre care cu siguranță că nu ați auzit.

11 Iul 2017
Publicat în Nutritie

Unul dintre cele mai populare alimente tradiționale românești, slanina de porc, și-a căpătat în ultimii ani un renume prost, acela de a avea foarte mult colesterol, care dăunează sănătății.

11 Iul 2017
Publicat în Nutritie

Mărimea porțiilor de mâncare din ziua de azi reprezintă unul dintre principalii factori vinovați de faptul că la nivel mondial se înregistrează un număr record de persoane supraponderale și obeze, informează un nou studiu publicat marți, citat de Xinhua.

Pagina 1 din 12