Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Expoziţie în memoria unui căpitan francez, organizată la Chişinău

Expoziţie în memoria unui căpitan francez, organizată la Chişinău

12 Noiembrie 2015 - 
Foto: ipn Foto: ipn

Ambasada Franţei la Chişinău a organizat o expoziţie fotodocumentară în memoria căpitanului Conan din Primul Război Mondial. Expoziţia „Omagiu Căpitanului Conan” a fost prezentată la Muzeul Naţional de Istorie cu ocazia comemorării izbucnirii primei conflagraţii mondiale.

În cadrul expoziţiei, a fost prezentat şi romanul scriitorului francez Roger Vercel, care a fost şi luptător pe Frontul de Est. Expoziţia redă povestea romanului.

„Această expoziţie are două obiective. Primul este prezentarea a doi artişti francezi, a scriitorului Roger Vercel şi a celebrului cineast Bertrand Tavernier, care a realizat versiunea cinematografică a romanului. Cel de al doilea ţine de readucerea în actualitate a unui episod puţin cunoscut din istoria armatei franceze, care s-a petrecut aici, pe teritoriul Moldovei de astăzi”, a menţionat ambasadorul Franţei în Moldova, Pascal Vagogne. „Această expoziţie este dedicată, în primul rând studenţilor, elevilor care trebuie să cunoască această pagină a istoriei, chiar dacă ea a fost un calvar pentru omenire. Este prima expoziţie deschisă de Ambasada Franţei în Moldova”, a menţionat directorul general al Muzeului Naţional de Istorie, Eugen Sava.

Expoziţia prezintă, de asemenea, obiecte originale din timpul Primului Război Mondial: o sticlă de şampanie din acele timpuri, căni de pe front, sabie, cărţi poştale, albume de fotografii. Expoziţia poate fi vizitată până la 30 noiembrie.

Lasă un comentariu