Evenimentul zilei

Sam08192017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură
Evenimentul zilei - Cultura
12 Aug 2017
Publicat în Cultura

Astăzi, stângacii nu mai sunt priviți cu suspiciune, teamă sau antipatie, opoziția dreptaci-stângaci este tot mai puțin un criteriu de discriminare, rămânând un fascinant aspect al diversității umane.

11 Aug 2017
Publicat în Cultura

Șaisprezece case de producție au fost declarate câștigătoare ale concursului de scenarii pentru realizarea filmelor documentare, lansat la începutul lunii iunie de către Centrul Național al Cinematografiei. Autorii schițelor câștigătoare vor împărți suma de cinci milioane de lei, bani neimpozitați, acordați de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite IPN.

29 Iul 2017
by  - 
Publicat în Cultura

Un car gigantic şi extravagant cu o lungime de 2,56 metri şi o lăţime de 1,66 metri a fost descoperit într-o groapă funerară din provincia chineză Henan.

13 Iul 2017
Publicat în Cultura

Scopul campaniei este de a împiedica importul și depozitarea în Uniunea Europeană a obiectelor de artă mai vechi de 250 de ani, exportate ilegal.

13 Iul 2017
Publicat în Cultura

„Octav” este filmul de lung metraj care îi reuneşte pe cei „doi monştri sacri” ai cinematografiei româneşti, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, în aceeaşi pelicula cinematografică. 

11 Iul 2017
Publicat în Cultura

Antonio Banderas a fost distins marți cu Premiul Național pentru Cinematografie 2017, a declarat pentru EFE un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Educației, Culturii și Sportului.

11 Iul 2017
Publicat în Cultura

Scriitorul Augustin Buzura a murit luni, la vârsta de 78 de ani. 

04 Iul 2017
Publicat în Cultura

Actriţa britanică Catherine Zeta-Jones era considerată, la un moment dat, una dintre cele mai frumoase actriţe de la Hollywood. Cu toate acestea, fanii au rămas surprinşi de modul în care vedeta arată în prezent.

02 Iul 2017
Publicat în Cultura

 Socialiștii și liberalii au mers la statuia domnitorului din centrul Capitalei pentru a depune flori, cu ocazia a 513 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare. Președintele Igor Dodon a semnat un decret cu privire la desemnarea anului 2018 drept anul lui Ștefan cel Mare și s-a arătat sigur că anul viitor „vor fi promovate spiritul identitar moldovenesc și Istoria Moldovei”. Pe de altă parte, liderul PL, a pomenit despre Ștefan cel Mare ca despre cel mai mare domnitor român.

02 Iul 2017
Publicat în Cultura

Pierre Cardin s-a născut la San Biaggio di Callatla, lângă Veneția, la 2 iulie 1922. La vârsta de doi ani a plecat în Franța apoi a crescut la Saint Etienne. În 1945, s-a stabilit la Paris. A urmat studii de arhitectură și a început să colaboreze cu designeri precum Paquin și Schiaparelli. Aici îi întâlnește pe Jean Cocteau și pe Christian Berard, cu care proiectează măști și costume pentru filme între care amintim "The Beauty and the Beast" ("La Belle et la Bęte").

01 Iul 2017
Publicat în Cultura

Olivia de Havilland, câștigătoare a două premii Oscar, împlinește astăzi 101 ani. Ea a fost una dintre cele mai mari vedete din epoca de aur a Hollywood-ului și a apărut în mai mult de 50 de filme.

26 Iun 2017
Publicat în Cultura

În urmă cu exact 20 de ani, la 26 iunie 1997, scriitoarea britanică J.K. Rowling a publicat primul volum din seria Harry Potter după ce s-a confruntat cu circa zece refuzuri din partea editurilor, relatează AFP, conform Agerpres.

21 Iun 2017
by  - 
Publicat în Cultura

Comunitatea literară a marcat miercuri, 21 iunie, la Chișinău 100 de ani de la publicarea de către scriitorul Alexei Mateevici a poeziei „Limba noastră”, care în 1995 a devenit imnul de stat al Republicii Moldova. Evenimentul a fost marcat prin depuneri de flori, recital de poezie și luări de cuvânt la bustul lui Alexei Mateevici de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române și printr-o expoziție, transmite IPN.

21 Iun 2017
Publicat în Cultura

Lucrarea "Curtezane din Shimabara", de Samuel Mutzner, a fost adjudecată cu 160.000 de euro, cea mai mare sumă înregistrată în Licitaţia de Vară Artmark, ce s-a desfăşurat marţi seară, în București.

Pagina 1 din 23