Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură
Evenimentul zilei - Cultura
21 Mai 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Ediția din acest a Festivalului Internațional de Film Documentar (FIFD) „Cronograf” vine cu 49 de filme. La deschiderea Festivalului, care va avea loc miercuri, 22 mai, va fi proiectat filmul „Free Solo”, care a luat în acest an premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, scrie IPN.

16 Mai 2019
Publicat în Cultura

În data de 18 mai, începând cu ora 10:00, vizitatorii sunt invitați să călătorească în timp, începând cu expoziția de arme și echipament militar din a doua jumătate a sec.20, vestimentație și accesorii ale vedelor anilor 30 și finalizând cu expoziția de roboți „INNOVATIC FEST ROBOSHOW”.

06 Mai 2019
Publicat în Cultura

Evenimentul, organizat sub Patronajul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, se va desfăşura în 18 mai.

04 Mai 2019
Publicat în Cultura

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, Congresul Azerilor din Republica Moldova și Ambasada Azerbaidjanului la Chișinău și alte instituții.

23 Apr 2019
by  - 
Publicat în Cultura

De Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, care în Republica Moldova coincide cu Ziua Bibliotecarului, Biblioteca Națională, în colaborare cu Liga Bibliotecarilor „Alexe Rău”, a organizat Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX, scrie IPN.

20 Apr 2019
Publicat în Cultura

Expoziția prezintă peste 400 de obiecte ale culturii tradiționale de la sfârșitul secolului al XIX-lea – mijlocul secolului al XX-lea: ceramică, piese de mobilier, textile, port, obiecte de lemn și împletite în fibre vegetale, elemente cioplite în piatră.

17 Apr 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a declarat că operele de artă salvate din incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame vor fi transferate la Muzeul Luvru din Paris. 

16 Apr 2019
Publicat în Cultura

În cadrul evenimentului, artişti din Brazilia, Polonia, Italia, Germania, Ucraina, Rusia, România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Moldova vor evolua pe scena Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, începând cu ora 19:00.

12 Apr 2019
Publicat în Cultura

În aceste trei zile pline de muzicică Live, cei mai îndrăgiți artiști din întreaga lume, și anume din SUA, Marea Britanie,Brazillia,Germania, Italia, Polonia, Romania, Rusia, Ukraina, Moldova, vor venera Jazz-ul așa cum știu ei mai bine.

10 Apr 2019
Publicat în Cultura

Festivalul este realizat cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Ambasada Italiei la Chișinău.

26 Mar 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Personalitățile remarcabile din teatru, dar și cele mai bune spectacole de teatru care pe parcursul anului 2018 au adus un plus de valoare artei moldovenești, au fost premiate în cadrul unei ceremonii festive a Galei premiilor UNITEM, ediția a XVIII-a, organizate luni, 25 martie. 

14 Mar 2019
by  - 
Publicat în Cultura

O monografie a violoniștilor din nordul Moldovei, din anii 1940 și până astăzi, a fost lansată la Biblioteca Națională. Volumul „Folclor muzical din nordul Republicii Moldova: repertoriul violonistic”, semnat de către doctorul în studiul artelor și culturologie al Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, Nicolae Slabari, cuprinde peste 200 de opere muzicale.

06 Mar 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Cărți, reviste, CD-uri, fotografii și alte materiale, începând cu secolul al 18-a, despre basarabeanca ce a ajuns regină, prima femeie inginer, medic, geolog, basarabeanca sculptor de curte a marelui duce de Luxemburg și multe alte femei care au făcut istoria țării, sunt expuse în holul Bibliotecii Naționale. 

06 Feb 2019
by  - 
Publicat în Cultura

O expoziție de păpuși din cele mai vechi timpuri ale Japoniei, care reflectă obiceiurile Țării Soarelui Răsare și aspirațiile culturale ale acestui popor, a fost vernisată la Muzeul Național de Artă. Evenimentul, organizat de către Fundația Japoneză, are ca scop promovarea produselor tradiționale japoneze de artizanat. 

Pagina 1 din 32