Evenimentul zilei

Ma02192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură
Evenimentul zilei - Cultura
06 Feb 2019
by  - 
Publicat în Cultura

O expoziție de păpuși din cele mai vechi timpuri ale Japoniei, care reflectă obiceiurile Țării Soarelui Răsare și aspirațiile culturale ale acestui popor, a fost vernisată la Muzeul Național de Artă. Evenimentul, organizat de către Fundația Japoneză, are ca scop promovarea produselor tradiționale japoneze de artizanat. 

01 Feb 2019
Publicat în Cultura

Două concerte vor susține în Canada membrii formației ”Catharsis”, Ion Rață și Mihai Budurin, împreună cu interpreta de muzică populară Lenuța Gheorghiță, în cadrul unui turneu care îl vor efectua în această țară în perioada 13-20 februarie.

31 Ian 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Aproximativ 70 de copii și adolescenți de la liceele din Capitală au devenit primii cititori ai cărților „Rebela”, de Claudia Partole, și „Poeme pe trepte încinse”, de Ianoș Țurcanu, în cadrul campaniei naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună!”.

16 Ian 2019
Publicat în Cultura

Casa artistului și-a deschis larg porțile pentru toți iubitorii de cultură. Aceștia au reflectat asupra valorilor noastre naționale și au adus un omagiu Luceafărului poeziei românești – Mihai Eminescu. „A fost un sfârșit de zi minunat. Întotdeauna am spus că sunt un consumator de cultură și îi respect foarte mult pe cei care o creează”, a menționat premierul în cadrul festivității.

15 Ian 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Poeți, scriitori, compozitori, dar și politicieni au venit marți, 15 ianuarie, să depună flori la bustul lui Mihai Eminescu pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. La cei 169 de ani de la nașterea poetului, cei prezenți au ținut discursuri și au recitat poezii de Mihai Eminescu și poezii dedicate marelui poet.

13 Ian 2019
Publicat în Cultura

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Vasile cel Mare. Această zi încheie practic ciclul sărbătorilor de iarnă și semnifică începerea noului an, conform vechiului calendar. Și dacă ieri s-a umblat cu uratul, astăzi cetele de copii vor porni cu semănatul. De dimineață însă, creștinii merg la biserică, pentru a asculta Sfânta Liturghie.

10 Ian 2019
by  - 
Publicat în Cultura

Mii de creaţii folclorice dintre Prut şi Nistru, aflate în gestiunea Institutului Patrimoniului Cultural şi Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Chişinău au fost digitizate şi conservate în cadrul unui proiect cu finanţare britanică. Rezultatele proiectului vor fi prezentate vineri, 11 ianuarie, într-o conferinţă desfăşurată de membrii echipei implicate în Sala Mică a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

31 Dec 2018
Publicat în Cultura

În această lună, în ziua a treizeci şi una, pomenirea Cuvioasei maicii Melania Romana.

13 Dec 2018
Publicat în Cultura

În luna decembrie, în ziua a 13-a, se face pomenirea slăvitului și întru tot lăudatului ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei.

05 Dec 2018
Publicat în Cultura

Dacă tot e din ce în ce mai frig afară ne putem „încălzi” serile mergând la teatru și urmărind spectacole cu adevărat legendare! Iată ce repertoriu bogat ne prezintă Teatrul Național Mihai Eminescu pentru această săptămână.

03 Noi 2018
Publicat în Cultura

Astăzi, 3 noiembrie este o zi extrem de importantă pentru credincioși. Este sărbătoarea celor trecuți în neființă. Ea se ține cu rugăciuni, atât pentru cei din iad, cât și pentru cei din rai, cu parastase, obiceiuri și superstiții de care românii țin cont până pe 8 noiembrie când pică Sfinții Mihail și Gavril.

01 Noi 2018
Publicat în Cultura

Începând de mâine, timp de două zile, pe 2 și 3 noiembrie, la Chișinău, vor fi proiectate filme japoneze în cadrul Festivalului filmului japonez, organizat de către Ambasada Japoniei în Republica Moldova, transmite IPN.

26 Oct 2018
Publicat în Cultura

Sfântul Dumitru, care a devenit guvernator al Tesalonicului după moartea tatălui său şi care, în tradiţia populară românească, este considerat patronul păstorilor sau cel care desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele, este sărbătorit la 26 octombrie atât de creştinii ortodocşi, cât şi de cei catolici.

20 Oct 2018
Publicat în Cultura

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas,  a menţionat că mişcarea de rezistenţă antisovietică din anii 1944-1953 a reprezentat o etapă importantă în lupta pentru independenţa ţării sale.

Pagina 1 din 31