Imprimă această pagină

Annemary Ziegler, actrița care de 20 de ani trăiește clipe unice de fericire

01 Iulie 2016 - 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poate fi văzută la Teatrul Excelsior  din București în numeroase spectacole precum: “Tărâmul Poveștilor”, “Rățușca cea urâtă”, “Momo”, “Degețica”, “Vrăjitorul din Oz”, “Mica Sirenă” sau “Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils”…


Actrița Annemary Ziegler a fost descoperită de către maestrul Ion Lucian, iar din acel moment scena i-a devenit palatul sufletului.
În plus, de-a lungul timpului, Annemary Ziegler a fost vocea unor numeroase personaje de animație (Wanda din Hotel Transylvania 1 și 2, Mama din serialul “Phineas și Ferb”, Maryl și Cheryl din serialul “Brandy și Dl. Mustacilă” și multe altele) și a apărut în filmul “Amintiri din Epoca de Aur - Partea 1 – Tovarăși, frumoasă e viața!”.

“Sunt actriță de 21 de ani. De 20 la Teatrul Excelsior. Ion Lucian este cel care m-a descoperit și căruia îi datorez o parte importantă a carierei mele! M-a făcut să îmi justific existența din punct de vedere profesional în Teatrul Excelsior”, spune Annemary Ziegler la împlinirea celor 20 de ani de activitate teatrală.  „Ion Lucian, GALA TANARULUI ACTOR 1994 -premiul pentru cea mai buna interpretare feminină Alison, <Privește înapoi cu mânie>, John Osborne, regia Mihaela Boboc Manea, dânsul era prezent la Gală și m-a invitat la Excelsior pentru Mica Sirenă”.
Și, de aici a încercat să se îndrepte ea înspre fiecare personaj jucat și nu invers! “Cu ajutorul regizorilor, firește! Eu sunt cei ce mă ajută de fiecare dată! Nu doresc sa joc ceva anume, niciodată nu mi-am dorit asta, am încercat să fiu cât mai relaxată din acest punct de vedere, să nu fiu disperată și crispată! Prefer să fiu surprinsă plăcut, sper, de regizorul care să mă distribuie în continuare și a cărui opțiune să reprezinte o nouă provocare pentru mine!”. Cu o vastă experiență și în ceea ce privește teatrul pentru cei mici, Annemary Ziegler subliniază că cel mai pretențios public este cel format din copii: “Nu am voie să îi mint! Își dau seama imediat și automat se plictisesc și e foarte greu să îi recâștigi!”.
E puțin spus că Annemary îndrăgește teatrul: “De la primele repetiții, scandările publicului, numele personajelor îndrăgite de mine pe buzele copiilor, florile și mesajele primite, autografele oferite, fotografiile...TOTUL...Nu pot să descriu ce trăiesc și ce emoții mă năpădesc, dar pot să spun că sunt clipe unice...de fericire..clipe minunate!”.
Acum, la împlinirea a 20 de ani de activitate teatrală, ce își dorește actrița Annemary Ziegler? “Doresc ca de fiecare dată să îi ofer publicului EMOȚIE și să îl determin să își pună întrebări! Iar de la viață îmi doresc să mă surprindă, să îmi ofere emoție, să mă îmbogățească sufletește...nu îmi fac iluzii...să nu am deziluzii...Vorba lui Nichita Stănescu: <Noi nu ne mulțumim cu puțin, dar știm că mai mult nu ni se cuvine>”.  

Roxana Roseti

Articole recente - Roxana Roseti