Evenimentul zilei

Mie01222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la serata de creație a maestrului Eugen Doga

Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la serata de creație a maestrului Eugen Doga

16 Ianuarie 2019 - 

Casa artistului și-a deschis larg porțile pentru toți iubitorii de cultură. Aceștia au reflectat asupra valorilor noastre naționale și au adus un omagiu Luceafărului poeziei românești – Mihai Eminescu. „A fost un sfârșit de zi minunat. Întotdeauna am spus că sunt un consumator de cultură și îi respect foarte mult pe cei care o creează”, a menționat premierul în cadrul festivității.

Totodată, Pavel Filip a exprimat sprijinul continuu al guvernului pentru dezvoltarea culturii, promovarea acesteia atât în țara noastră, cât și peste hotarele ei. Un exemplu în acest sens este și includerea în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii (UNESCO) a valsului lui Eugen Doga, recunoscut drept a patra capodoperă muzicală a secolului douăzeci.
Serata de creație în casa maestrului Eugen Doga a devenit o frumoasă tradiție. Aceasta este organizată anual și reunește prieteni de suflet, elevi ai instituțiilor cu profil artistic, colegi de breaslă și artiști emeriți.

Lasă un comentariu