Evenimentul zilei

Vi02282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Austria ar putea oferi suport financiar pentru renovarea Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău

Austria ar putea oferi suport financiar pentru renovarea Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău

02 August 2019 - 

Despre asta a anunțat ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger, în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Pe această cale, Freilinger a precizat că Republica Moldova are oameni foarte talentați care trebuie susținuți.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, în cadrul discuției, părțile au trecut în revistă mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum și au stabilit noi domenii de cooperare.
În debutul întrevederii, conducerea Ministerului Finanțelor a mulțumit părții austriece pentru suportul constant oferit țării noastre, precizând că Republica Moldova intenționează să majoreze capacitatea de absorbție a resurselor externe. De asemenea, Natalia Gavrilița a prezentat și politicile fiscale adoptate recent de minister, explicând necesitatea lor în contextul deblocării asistenței financiare externe, a spațiului fiscal redus și a costurilor mai mari decât planificate pentru acoperirea legii salarizării.
La final, părțile au convenit să aibă un dialog permanent pentru identificarea noilor domenii de cooperare.

Lasă un comentariu