Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” va începe pe 1 Martie

Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” va începe pe 1 Martie

24 Februarie 2020 - 

Tradițional, primăvara începe cu Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a 54-a ediție.

Startul va fi dat duminică, 1 martie, iar finalul va avea loc în data de 10 martie. Organizatorii spun că au pregătit un program complex, iar spectacolele și concertele se vor desfășura atât la Chișinău, cât și în alte localități. Pe scenă vor evolua artiști și colective din opt țări, inclusiv Belgia, Portugalia, Rusia, Muntenegru și România.
În total, în cadrul Festivalului ”Mărțișor” sunt programate 53 de concerte. Dintre acestea, 28 se vor desfășura în 12 raioane, iar două - în stânga Nistrului, a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.
"La ”Mărțișor 2020” vor evolua artiști și colective artistice renumite din afara țării, precum Belgia, Portugalia, Irlanda, Argentina, Polonia, Federația Rusă, Muntenegru, România. Inaugurarea festivalului internațional va avea loc duminică, 1 martie, la Palatului Național ”Nicolae Sulac”, în cadrul unui spectacol-coregrafic cu genericul ”Pastel”, în regia Lidia Panfil", a declarat el.
Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” are programate 19 concerte, inclusiv 12 în raioane. Directoarea instituției, Svetlana Bivol, a precizat că un concert inedit va fi prezentat pentru femeile care își ispășesc pedeapsa în penitenciarul Nr. 7 ”Rusca”.
"În acest an, vom avea și un concert la Penitenciarul din Rusca. Este ceva mai special, unde vor merge Constantin Moscovici, Marian Stârcea și o interpretă din Rusia - Olga Cerkova. Deci sunt mai multe evenimente, care vor întregi atmosfera de primăvară, atmosfera de mărțișor în întreaga republică", a menționat Svetlana Bivol.
Și Sala cu Orgă va prezenta spectacole excepționale, printre care un concert de jazz, susținut de artiști renumiți din Rusia, a anunțat directoarea instituției, Larisa Zubcu.
"Vom încheia anul acesta programul ”Mărțișor” cu o seară de jazz. Este o colaborare cu ”Moskonțert”, va participa ”Sedov Jazz Trio”. Un trio care este în vogă și foarte cunoscut și participă la mai multe festivaluri de acest gen. Avem onoarea să-i avem și sper că o să vină cei care îndrăgesc acest gen de artă", a spus ea.
Ediția din acest an coincide cu mai multe aniversări ale unor importante orchestre și ansambluri din țara noastră, care vor susține, cu această ocazie, concerte speciale, a precizat directorul Palatului Național ”Nicolae Sulac”, Andrei Locoman.
"Închiderea festivalului ”Mărțișor”, unde va avea loc un spectacol jubiliar al orchestrei și ansamblului de dans ”Fluieraș”, care împlinesc în acest an 75 de ani. Fiind un spectacol foarte mare, complex, cu multă lume implicată", a specificat el.

Lasă un comentariu