Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu Lilia Carauș: „De la început a fost un simplu hobby, iar cu timpul s-a transformat într-o afacere de succes”

Lilia Carauș: „De la început a fost un simplu hobby, iar cu timpul s-a transformat într-o afacere de succes”

18 Ianuarie 2016 - 

Știe să facă de toate și când zicem de toate, ne referim la: bijuterii, accesorii, căciuli și turbane. Lilia Carauș este o tânără mămică, care în timpul liber realizează lucruri handmade pentru zeci de cliente. De unde a început totul și cum o simplă pasiune s-a transformat într-o afacere prosperă, aflați în interviul ce urmează.

- Lilia, când ai început să creezi lucruri handmade și ce te-a determinat să faci acest lucru?

 - Am început în perioada când eram însărcinată. Probabil atunci fiecare femeie are mai multă inspirație. Nu pot să zic că m-a determinat ceva anume, întrucât aveam deja o mică experiență în a coase goblene încă de pe timpul facultății, dar pot spune că mereu mi-a plăcut și m-a atras tot ce este legat de lucrul handmade.

- Care a fost prima ta creație?

- Prima mea creație în domeniul împletitului a fost o plapumă pentru fetița mea. Îmi doream să fac ceva deosebit pentru cea mai importantă ființă din familia noastră.

- Îți mai aduci aminte când ai vândut primul lucru creat de tine?

- Dacă sincer nu îmi aduc aminte când și cum a fost. Însă cu siguranță eram foarte mândră și fericită că am reușit să fac ceva ce este nu doar pe placul meu, ci și a doamnelor care procurau accesoriile mele.-  Care este cea mai mare provocare în acest hobby?

- Provocarea este de fiecare dată când vrei să creezi ceva deosebit. Pentru a atrage atenția clientelor este nevoie ca să te dedici cu tot sufletul în ceea ce faci.

- Această poveste a fost gândită de la început ca un business sau a fost doar o pasiune?

- De la început a fost un hobby, nimic mai mult. Cu timpul s-a transformat într-o afacere, și da, pot zice că este afacere de succes.

- Sunt materiale care se găsesc greu pe piață? De unde le achiziționezi, online sau din magazine de specialitate?

- Niciodată nu am dus lipsă de materiale. Din lucrările mele se vede că materialele sunt procurate din magazinele specializate din Chisinău. Eu întotdeauna am încercat din puțin să fac ceva frumos și unic.

- A fost vreun moment în care ai vrut să renunți?

- Nu, nu am avut niciodată un asemenea moment și nu cred că voi ajunge vreodată să renunț la pasiunea mea. În prezent lucrurile handmade sunt din ce în mai apreciate. Cred că solicitări vor fi mereu, mai ales atunci când imaginația nu are limite.

- Ce te inspiră atunci când creezi o bijuterie, o căciulă ?

- Nu mă inspiră nimic, totul apare instantaneu. Uneori încep ceva şi nici nu știu ce anume, însă într-un final rezultatul este fascinant. Deseori, accesoriile care au fost create spontan au fost vândute mai bine.

- Ai vreun motto care te reprezintă?

- Am un motto în care mă regăsesc de foarte multe ori și anume: „Toate succesele mele în viață le datorez faptului că, în toate lucrurile, am fost întotdeauna cu un sfert de oră înainte”, Horatio Nelson. Chiar și prietenii mi-au spus că acest citat mă reprezintă.

- Care sunt planurile tale de viitor?

- Am un vis care aș vrea să devină realitate, și anume doresc să deschid un showroom în care să creez tot ce e mai frumos.

- Ce sfaturi le-ai transmite celor care doresc să devină creatori de lucruri handmade?

- Sfaturi nu cred că pot da, însă le doresc din suflet multă inspirație o imaginație bogată și cât mai multe vânzări pentru a ajunge la punctul de vârf în cariera sa.

- Mulțumesc pentru interviu.

 

Doina Tipa

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu