Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media
16 Dec 2018
Publicat în Economie

Majorarea cu 100 de euro a salariului minim interprofesional din Franţa presupune "o creştere masivă a primei de activitate" care va fi vărsată "de la 5 februarie pentru a completa salariul din ianuarie", a anunţat premierul francez Edouard Philippe într-un interviu acordat ziarului Les Echos publicat duminică seară, relatează AFP.

16 Dec 2018
Publicat în Media

Un elicopter de salvare s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din apropierea oraşului Porto, al doilea cel mai mare oraş din Portugalia, autorităţile fiind de părere că toate cele patru persoane aflate la bord au murit în urma impactului, a informat serviciul de urgenţă INEM, relatează Reuters.

16 Dec 2018
Publicat în Economie

Se apropie termenul limită de achitare a impozitului pe avere. Contribuabilii riscă penalităţi.

15 Dec 2018
Publicat în Media

Extinderea ideologiei iliberale ameninţă euro, dar este o iluzie că ieşirea din zona euro ar oferi o cale mai uşoară, a declarat sâmbătă preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, informează Reuters.

15 Dec 2018
Publicat în Media

 Un tramvai a deraiat în Lisabona, în timp ce vehiculul ar fi circulat la viteză maximă pe o stradă din capitala portugheză. Zeci de persoane au fost rănite, iar unele victime au rămas prinse în fiare, fiind nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare.

13 Dec 2018
Publicat în Economie

Relația strânsă și productivă dintre Guvern și Asociația Investitorilor Străini (FIA) a fost remarcată în timpul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu membrii FIA.

11 Dec 2018
Publicat în Economie

Primii bani au ajuns încă de ieri la beneficiarii care primesc alocațiile pe card. Astăzi, sumele au ajuns şi în oficiile poștale din localități.

11 Dec 2018
Publicat în Media

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Afacerile zonei euro, Dialog Social şi Stabilitate Financiară, a avertizat Guvernul Italiei că "timpul este foarte limitat" pentru a revizui proiectul bugetar al ţării şi pentru a evita iniţierea unei proceduri disciplinare, relatează Mediafax.

11 Dec 2018
Publicat în Media

Printre deciziile care vor fi puse în practică se numără majorarea salariului minim, scutirea de impozit pentru plata orelor suplimentare şi a primelor anuale. În plus, va fi anulată plata contribuţiilor sociale pentru salariile mai mici de 2 mii de euro.

10 Dec 2018
by  - 
Publicat în Economie

În perioada 3 - 9 decembrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 498,7 de milioane de lei, fiind perfectate per total 11.804 declarații vamale.

07 Dec 2018
Publicat în Economie

Cel mai performant scanner staționar din regiune, destinat inspectării mărfurilor transportate pe cale feroviară, va funcționa la un post vamal din R. Moldova.

07 Dec 2018
Publicat în Media

Emblematicul Turn Eiffel s-a alăturat listei de monumente, muzee şi centre comerciale ce vor fi închise publicului sâmbătă, în faţa protestelor anunţate de "Vestele Galbene" şi care ar putea, potrivit guvernului francez, să degenereze în manifestări de "mare violenţă", relatează EFE.

07 Dec 2018
Publicat în Economie

Un cumul de factori stresanți pentru investitori au creat panică pe bursele europene.Pierderile sunt cele mai mari din februarie 2018, iar bursele au atins minimul ultimilor doi ani, potrivit Bloomberg.

07 Dec 2018
Publicat în Economie

Există riscul ca pieţele financiare să fie afectate dacă investitorii suspectează că băncile centrale se vor plia în faţa lobby-ului şi nu vor mai urmări inflaţia. Acest lucru ar putea duce la majorarea dobânzilor pe termen lung. În sens invers, acestea ar putea fi nevoite să îşi reafirme autoritatea prin majorarea costului împrumuturilor pe termen scurt la un nivel mai ridicat decât ar intenţiona altfel.

Pagina 1 din 153