Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că a respins un apel al criminalului în masă Anders Behring Breivik

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că a respins un apel al criminalului în masă Anders Behring Breivik

21 Iunie 2018 - 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că a respins un apel al criminalului în masă Anders Behring Breivik.

Examinarea cazului "nu a dezvăluit încălcări ale Convenţiei", astfel că CEDO "a respins aplicaţia ca inadmisibilă, fiind în mod vădit fără fundament", a precizat instanţa într-un comunicat publicat pe site-ul său.
Anders Behring Breivik, care şi-a schimbat oficial numele în Fjotolf Hansen, a ucis 77 de persoane într-un atac cu maşină-capcană în centrul capitalei Oslo şi într-un atac armat masiv pe insula Utoya în 2011, în cel mai sângeros act de violenţă din Norvegia de după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Prin sesizarea adresată CEDO, Breivik a încercat să anuleze o decizie din martie 2017 a unei curţi de apel norvegiene, care a stabilit că detenţia sa în regim de cvasi-izolare, într-o celulă cu trei încăperi, respectă drepturile omului.

Lasă un comentariu