Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Panorama Cântăreața Lana Del Rey, și o trupă de rock americană renunţă să cânte la un festival din Israel

Cântăreața Lana Del Rey, și o trupă de rock americană renunţă să cânte la un festival din Israel

06 Septembrie 2018 - 

Trupa de rock americană of Montreal a renunţat la participarea la un festival de muzică din Israel, denunţând o situaţie "de apartheid" în această ţară, la câteva zile după retragerea cântăreţei Lana Del Rey de la acelaşi eveniment, informează AFP.

Vineri, artista americană a anunţat că şi-a anulat concertul din cadrul Festivalului Meteor, care se va desfăşura în perioada 6-8 septembrie în kibbutz-ul Lehavot HaBashan din nordul Israelului, deoarece nu a fost organizat şi pentru palestinieni.
Trupa of Montreal şi-a justificat retragerea de pe afişul evenimentului explicând că "nu s-ar fi putut comporta ca şi cum criza nu ar exista".
Pentru membrii grupului, originari din oraşul Athens, statul american Georgia, nu a existat nicio alternativă la anulare "deoarece liderii politici şi militari ai ţării îşi continuă politicile împotriva palestinienilor".
"Nu este timpul pentru escapism şi pentru petrecere, ci pentru activism şi proteste împotriva apartheidului israelian, ocupaţiei israeliene a Cisiordaniei şi atrocităţilor comise zilnic de forţele israeliene în Gaza", au explicat membrii formaţiei.
Capetele de afiş ale festivalului sunt rapperii A$AP Ferg şi Pusha T, precum şi saxofonistul californian Kamasi Washington.

Lasă un comentariu