Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden Panorama Zeci de mii de oameni au luat cu asalt sâmbătă intrarea la festivalul berii Oktoberfest

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt sâmbătă intrarea la festivalul berii Oktoberfest

21 Septembrie 2019 - 

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt sâmbătă intrarea la festivalul berii Oktoberfest, după ce organizatorii i-au deschis porţile în oraşul german Munchen, informează dpa.

În ciuda avertismentelor oficiale de a nu se grăbi la intrare - anunţate prin intermediul difuzoarelor în engleză, germană şi dialectul bavarez - vizitatorii s-au îmbulzit la porţi pentru a-şi asigura locuri în corturile cu bere.
Cu toate acestea, vor trebui să mai aştepte câteva ore până când vor simţi gustul băuturii-vedetă a tradiţionalului festival. Primarul din Munchen, Dieter Reiter, va marca deschiderea evenimentului dând cep primului butoi de bere cu un ciocan mare, la amiază (10:00 GMT).
Înainte de deschidere, Reiter a subliniat importanţa de a asigura un "Wiesn" sigur şi paşnic, aşa cum este cunoscut festivalul pe plan local. ''Am un sentiment bun'', a spus el în timp ce făcea turul oficial pentru a vedea stadiul pregătirilor.
Mai puţini locuitori din Munchen decât de obicei l-au abordat pentru diverse îngrijorări înainte de eveniment, a spus Reiter. "Aceasta este de bun augur", a comentat el.
Se aşteaptă vreme bună la ceremonia de deschidere, când se va auzi strigătul tradiţional O'zapft is! (S-a dat cep!), prin care Reiter anunţă deschiderea butoiului şi începerea celei de-a 186-a ediţii a festivităţilor.
Potrivit site-ului oficial, cele şase beri oferite "trebuie să fie preparate cu apă din Munchen luată dintr-o fântână adâncă şi să aibă un conţinut original de must de bere de cel puţin 13,6%, ceea ce le face mai puternice decât berile slabe normale''.
Înaintea primului festival de bere din lume s-au făcut rezervări în număr mare şi se anticipează că va fi depăşit numărul vizitatorilor de anul trecut, de 6,3 milioane.
"Nu trebuie să fie un an record", a declarat şeful Oktoberfest, Clemens Baumgaertner, atât timp cât este un ''Wiesn de calitate".
Festivalul se încheie pe 6 octombrie.

Lasă un comentariu