Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Monden România Teodor Meleșcanu: Dorim o implicare mai serioasă a R.Moldova în proiectele pe care le desfășoară România

Teodor Meleșcanu: Dorim o implicare mai serioasă a R.Moldova în proiectele pe care le desfășoară România

01 Iulie 2019 - 

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, spune că ar dori o implicare mai serioasă a Republicii Moldova în proiectele care se desfășoară între ambele state.

Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu.
Întrebat de jurnaliști, în cadrul conferinței de presă după întrevedere, dacă România este gata să finanțeze Republica Moldova fără nicio condiție în ceea ce privește identitatea națională sau formatul de negocieri din regiunea transnistreană, ministrul Meleșcanu a spus că „nu există nicio colaborare care să nu aibă niște condiții, niște elemente foarte clare”.
„Republica Moldova este semnatară a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Sunt criterii foarte clare în interiorul acordului cu privire la modul în care țara respectivă, candidatul la UE, trebuie să-și creeze și o preocupare în permanență de dezvoltare a sistemului de reforme din țara respectivă și de asigurare a unui trai mai bun pentru cetățenii săi.
În acest sens noi avem un cadru instituțional foarte corect care este Acordul între UE și Republica Moldova, cu toate componentele sale, iclusiv cele care se referă la continuarea reformei și respectarea măsurilor în favoarea cetățenilor”, a menționat șeful diplomației de la București.
Potrivit ministrului, nu există condiții pe care România le-ar impune dincolo de cele pe care le are Uniunea Europeană.
„Sigur, că în discuțiile bilaterale, vrem o implicare mai serioasă a Republicii Moldova pentru proiectele care se desfășoară din cele două țări. Dorim, de asemenea, să ne oferim expertiza pentru continuarea ritmurilor reformelor și transformarea Republicii Moldova. Deci, din acest punct de vedere nu avem nicio problemă”, a precizat Teodor Meleșcanu.

Lasă un comentariu