Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj Curiozitati Ascultarea unor piese cu un ritm mai mare de 120 de bătăi pe minut în timpul şofatului, periculoasă

Ascultarea unor piese cu un ritm mai mare de 120 de bătăi pe minut în timpul şofatului, periculoasă

20 Septembrie 2019 - 

Ascultarea unor cântece care au un ritm mai mare de 120 de bătăi pe minut, precum „Born to Run” al lui Bruce Springsteen şi „American Idiot” al formaţiei Green Day îi face pe oameni să conducă imprudent, potrivit unui studiu.

Ascultarea unor piese cu un ritm alert îi poate face pe oameni să conducă haotic, iar cântecele care depăşesc 120 de bătăi pe minut au cel mai mare impact negativ.

Cu 189 de bătăi pe minut, piesa „American Idiot” a formaţiei Green Day a fost poziţionată pe primul loc în lista celor mai periculoase cântece, în timp ce „Stairway to Heaven” a trupei Led Zeppelin se află la polul opus, potrivit dailymail.co.uk, citat de mediafax.

În cadrul studiului, participanţii au folosit un simulator de şofat pe o autostradă cu şase benzi, ascultând muzică în timp ce conduceau.

Piesele care au depăşit 120 de bătăi pe minut au avut un impact negativ, participanţii conducând imprudent, făcând manevre periculoase şi accelerând.

Participanţii la studiu au schimbat benzile de aproximativ 140 de ori, de două ori mai mult comparativ cu cei care nu ascultă muzică în timp ce şofează.

Muzica mai puţin ritmată a avut un efect opus. Qiang Zeng, de la South China University of Technology, a declarat că „descoperirea este importantă pentru dezvoltarea unor strategii de educare a şoferilor”.

Lasă un comentariu