Imprimă această pagină

EXCLUSIV EVZ. Misiune îndeplinită! AJUTOARE pentru copiii şi mamele maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” Recomandat

28 Februarie 2016 - 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 Oameni cu suflet mare și membri Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) au donat AJUTOARE pentru copii şi mame maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” și au făcut din îngerii greu încercați de viață  mici pictori. Pe o zi cu vreme rea, cu burniță și temperaturi scăzute, s-a plecat la drum pentru a ne încălzi sufletele și a avea o rază de soare. Da, alături eroi ai țării de peste Prut și de alți câtiva oameni, reporteri ai Evenimentului zilei de Republica Moldova și de România au mers la locul unde, pentru câteva clipe, uiti de necazuri și probleme și-ți încarci inima de bucurie și liniște.

Cu o bucurie greu de descris în cuvinte i-au aşteptat copiii şi mamele maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu pe veteranii de la Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD).

Militarii căliţi în luptele din Teatrele de Operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herzţegovina au fost impresionaţi de soarta micuţilor şi au venit, pentru a șaptea oară, să le aducă alimente, haine sau dulciuri, rechizite și jucării.

De această dată, însă, cei mici au avut parte şi de o altă surpriză: artistul Emanoil Marinescu i-a asistat în cadrul unei ședințe de pictură, într-un mic atelier improvizat. Tablourile lucrate cu suflet de îngerii de la așezământ vor fi expuse la Casa de Cultură a Studenţilor, la concertul umanitar „Suflet de Erou 3, care va avea loc pe 16 martie, unde va concerta celebra trupă „Voltaj” alătiri de Omar (câștigătorul Next Star, editia din 2015) și Fanfara Militară din Brăila. Banii adunați de pe tablouri vor fi donați aşezământului giurgiuvean, păstorit de preotul Valentin Ştefan, prin diverse bunuri ce vor fi cumpărate.Deşi sunt trecuţi prin focul luptelor din Teatrele de Operaţii din Afganistan, Irak şi Bodsnia-Herzţegovina, militarii aproape că aveau lacrimi în ochi când copiii au năvălit, practic, să îi ia în braţe. „Tata Marius” sau „Tataie Marius” era strigat Marius Apostol, preşedintele asociaţiei. Alături de el, au fost prezenți vicepreşedintele Adrian Creţu cât și alți membri ai asociației și reprezentanți ai Camerei Executorilor Judecătorești și pictorul Emanuel Marinescu.


CITITI MAI MULT AICI!

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

9 comentarii