Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata (VIDEO + FOTO) EXCLUSIV EVZ. FERICIREA ARE CHIPUL TĂU. Familia Butoi NE-A PREDAT O LECȚIE DE VIAȚĂ

(VIDEO + FOTO) EXCLUSIV EVZ. FERICIREA ARE CHIPUL TĂU. Familia Butoi NE-A PREDAT O LECȚIE DE VIAȚĂ Recomandat

27 August 2016 - 

Zi de zi ne plângem de greutățile vieții, avem nemulțumiri, comentăm și ne lamentăm pentru că nouă ni se pare că viața a fost nedreaptă cu noi. Nu de puține ori ne-am întrebat „de ce Doamne?”, nu de puține ori, fiecare dintre noi, am spus că „asta-i viața, crucea pe care trebuie s-o ducem”. Ei, bine, astăzi m-am hotărât să vă ofer povestea unui veteran român care a luptat în Teatrele de Operații. Despre viața lui Ionuț Claudiu Butoi pe care eu aș împărți-o în două. Una bună și una rea.

Media

În urmă cu 8 ani, în anul 2008, Ionuț Claudiu Butoi a plecat într-o misiune în Afganistan, ca soldat al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, iar în data de 31 august, în același an, a fost grav rănit în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 spre Kabul, la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Qalat.
După luni întregi de zile de spitalizare, după ce misiunea din Afganistan l-a lăsat pironit într-un scaun cu rotile, Ionuț a ajuns acasă. I se părea că viața a fost nedreaptă cu el, nu-i mai oferă nimic bun, iar în perioada de covalescență, în 2012, viața i-a mai oferit o altă lovitură – soția l-a părăsit.
A urmat o perioadă în care a crezut că viața nu îi va mai oferi nimic bun. Nu știa dacă este bine să se consoleze cu ideea că „soarele nu va mai ieși pe stada lui” sau să continue lupta, s-o ia de la capăt arătând tuturor că orice este posibil.
Ionuț Butoi a ales. A avut tăria de a încerca din răsputeri să-și croiască o altă viață, o cale cu totul nouă. S-a alăturat camarazilor răniți intrând într-o asociație, Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir” (AMVVD), ca să poată lupta pentru construirea primului centru de recuperare și refacere la standarde europene pentru militarii răniți în teatrele de operații (ca ei să nu mai stea cu lunile în clinicile din străinătate departe de familie). Lupta pe toate „fronturile”, da, s-a hotărât să lupte și cu rutina de zi cu zi rămânând să-și continue cariera militară alături de colegii săi de la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung.
Zilele treceau și Ionuț, într-o bună zi, s-a îndrăgostit. Și-a găsit aleasa inimii, pentru că ea a știut să-i ofere căldură, înțelegere, respect și iubire, și dorința de a vrea mai mult. A simțit că alături de ea nimic nu-l mai doboară, nimic nu-l mai poate opri să devină învingător. S-a apucat de sport (înot și tir), intrând cu acte în regulă în echipa Clubului Steaua, precum și în echipa Invictus, s-a înscris la facultate și s-a recăsătorit.


Acum, Ionuț, poate spune că și-a regăsit și fericirea în plan personal, pe Georgeta Elena, cea pe care a cerut-o de soție și care a a acceptat să-i devină parteneră oficială. Astfel că, în data de 25 august, Ionuț și Georgeta au spus „Da” în fața primarului din Câmpulung, Liviu Ţâroiu , cel ce le-a oficiat cununia civilă. Și-a ales ca nași pe Apostoli, Marius și Carmen, doi oameni de toată isprava. El, Marius, veteran rănit în teatrul de operații din Afganistan, un alt luptător care a fost puțin mai norocos pentru că a reușit să se pună pe picioare, să meargă iar soția i-a rămas alături. S-a chinuit cu zeci de operații, cu luni de spitalizare, cu perioada lungă de recuperare, cu nopți de durere dar cu mângâierea sufletească că „jumătatea lui” îi este aproape, că familia îi este familie, că a avut norocul s-o aibă lângă el „olteanca cu inimă, minte și mâini de aur”. O adevărată doamnă la caracter și suflet.

Nuntă ca-n povești, trei zile și trei nopți
Proaspății căsătoriți, acum familia Butoi, s-au apucat de chefuit. Au spus „DA” vieții de cuplu și petrecerii cu tradiții curate românești. După cununia civilă „s-au luptat” cu orele care se scurgeau până la intrarea în biserică. Au demonstrat că în doi este totul mai ușor. Și-au împărțit responsabilitățile, au fost conducători, au respectat cu strictețe planul și au dat drumul la tradiții. Alături de naș și de prieteni  Ionuț au petrecut seara cununiei civile. A doua zi a început „Bradul”, obicei care s-a păstrat în multe regiuni ale României, cu precădere la sate, dar și în orașele mai mici. Această tradiție, se petrece cu o zi înainte, ne spune că, în ziua cununiei religioase, mirii trebuie să aibă brad împodobit, care va fi purtat de unul dintre cavalerii de onoare la biserică. După terminarea slujbei, bradul de nuntă, va fi adus la casa mirilor, unde va și rămâne. Tradiția românească spune că bradul de nuntă simbolizează vigoarea și viața îmbelșugată a tinerilor căsătoriți.
Și, în sfârșit, ziua mult așteptată. Ziua cununiei religioase, ziua în care mirii sunt binecuvântați în casa Domnului. A treia zi de sărbătoare! Ziua cea mai grea, ziua cea mai emoționantă, ziua în care li s-au alăturat sute de prieteni. O zi de neuitat, o zi în care familia Butoi i-a fost recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toate zilele trăite, pentru clipa în care s-au cunoscut, pentru ziua în care s-au hotărât să-și unească destinele, pentru alegerea nașilor, pentru dorința prietenilor de a le fi alături, pentru tot.
Cu zâmbetul pe buze, cu părinții spirituali alături, mirii au stat în casa Domnului cu un sobor de preoți în față ascultându-le slujba de binecuvântare a unirii lor în fața lui Dumnezeu. Emoțiile pluteau în aer. După ce Taina Sfintei Cununii a fost oficiată, familiei Butoi i s-a ținut un cuvânt de învățătură emoționant și profund. Au urmat pozele. O scurtă ședință foto și drumul spre local.


O primire ca-n basme. Totul era pus la punct cu lux de amănunte.  Dl Nicolae Cățoiu, patronul, vădit emoționat, a ținut să Ie ofere mirilor o surpriză. Și, zău, toți invitații au avut parte de o primire de vis. Nimeni și nimic nu mai avea să le stea în cale, așa că, au dat startul la o altă rundă de distracție.
Să cânte muzica, să ciocnim pahare, să ne înveselim! Dar înainte de a încheia vreau să spun ceva: Ionuț -  mi-ai arătat că fericirea există orice ar fi, Georgeta Elena - la nunta ta m-am simțit o stea, Marius – încă o dată ai dovedit că ești un bun părinte-conducător, Carmen – ai harul de a face minuni.
      
„Casă de piatră plutonierului Ionuț Butoi!”
După ce a fost grav rănit în teatrul de operații din Afganistan, în anul 2008, plutonierul Butoi Ionuț – Claudiu a avut puterea de a continua, privind viața ca pe un dar divin.
În ciuda afecțiunilor medicale, continuă cariera militară alături de colegii săi de la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung, se antrenează sistematic la înot și participă la diverse competiții sportive, iar acum face un alt pas important în viață – se recăsătorește.
Dragă Ionuț, în această zi specială îți transmit sincere urări de sănătate, noroc și viată frumoasă, alături de fiul tău Valentin, de distinsa ta soție și de toți cei care îți sunt apropiați. Bunul Dumnezeu să te ocrotească, să rămâi același om inimos, pozitiv și curajos și să te bucuri de viață, alături de familie. Casă de piatră!”, a precizat, pe pagina sa de Facebook și generalul Nicolae Ionel Ciucă, Șeful Statului Major General.

Lasă un comentariu