Evenimentul zilei

Sam02222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Moldoveanca Carina Țurcan arestată în Rusia a dat primul interviu. „Nu mi-au arătat nici până astăzi actul pe care l-aș fi transmis cuiva. E absurd”

Moldoveanca Carina Țurcan arestată în Rusia a dat primul interviu. „Nu mi-au arătat nici până astăzi actul pe care l-aș fi transmis cuiva. E absurd”

14 August 2018 - 

Moldoveanca arestată în Rusia și acuzată de spionaj în favoarea R. Moldova, Carina Țurcan, a oferit primul său interviu din arest, pentru Meduza. Țurcan spune că a fost reținută de mascați la șase dimineața, în văzul familiei sale. Ea nu-și recunoaște vina și consideră că învinuirea care îi este înaintată este „un absurd”.

Ea declară pentru sursa citată că este încă șocată de cele întâmplate. „La ora șase, somnoroasă deschid ușa, iar în casă dă buzna o mulțime de oameni mascați. Mama mea, micuță și firavă, încearcă să mă apere. M-a paralizat frica pentru apropiați, pentru fiul meu, pe care nu l-am mai văzut de atunci”, spune Țurcan.

Fosta manageră de top INTER RAO spune că nu poate comenta acuzațiile care i se impun pentru că nu-i sunt clare. „Nu mi-au arătat nici până astăzi actul pe care l-aș fi transmis cuiva. Sper să primesc mai multe informații de la procurori. În orice caz, nu am executat nicio comandă a specialiștilor moldoveni și nu am transmis niciun secret de stat. E absurd”, explică Țurcan, care categoric nu își recunoaște vina.

„Procurorii refuză să îmi spună ce și cui aș fi transmis, iar pentru că nu am făcut asta, pot afirma cu tărie: ceea ce nu vor să divulge autoritățile, sunt dovezi fabricate”, adaugă ea.

Femeia de afaceri de origine moldoveană, Carina Țurcan, e acuzată că ar fi transmis serviciilor de informații din Republica Moldova un proiect secret elaborat de Ministerul Energiei al Federației Ruse, conform declarațiilor făcute de avocatul său, Ivan Pavlov. Țurcan a fost reținută în iunie, fiind acuzată de spionaj și înaltă trădare.

Lasă un comentariu