Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Soluția perfectă în lipsa somnului - o carte bună

Soluția perfectă în lipsa somnului - o carte bună

15 August 2018 - 

Multe persoane devin somnoroase și, în cele din urmă, adorm după ce citesc câteva pagini dintr-o carte. Însă care este motivul pentru care ți se face somn când citești nu îl știu prea mulți.

Mai exact, experții cred că există o varietate de motive pentru care oamenii devin somnoroși în timp ce citesc.

Cititul necesită o mișcare regulată a ochilor, pe măsură ce ochii urmează cuvintele de pe pagină. De asemenea, este nevoie de puterea creierului, deoarece creierul este cel care interpretează literele pe care le văd ochii și le transformă în cuvinte, propoziții și paragrafe semnificative.

Pe măsură ce creierul tău muncește din greu, iar mușchii ochilor obosesc, este normal să aibă nevoie de odihnă, ducând la închiderea ochilor și la somnolență.

Cititul nu este nociv pentru ochii tăi

Dacă este mai simplu pentru tine să citești atunci când porți ochelari, asigură-te că îi porți mereu, pentru a te asigura că ochii nu sunt tensionați în mod inutil.

Când citești, o faci de obicei într-un loc confortabil, cum ar fi patul sau scaunul preferat.
Atunci când majoritatea corpului tău intră într-o stare de odihnă și ești într-o poziție confortabilă, restul mușchilor tăi se relaxează și poți adormi.

Dacă aștepți până înainte de culcare să citești, este posibil ca mintea și corpul să fi obosit deja și să se pregătească pentru somn. În acest caz, nu este nevoie de o activitate prea îndelungată, indiferent dacă este vorba despre citit sau uitat la televizor, pentru a adormi.

Iar dacă ai o carte pe care vrei să o termini sau pur și simplu vrei să citești mai mult fără să adormi, există câteva tehnici pe care le poți folosi

În primul rând, găsește un loc de citit confortabil, dar nu prea confortabil.
Decât să stai pe spate, pe pat, mai bine stai pe un scaun confortabil. Folosește o lumină în plus pentru a reduce oboseala ochilor. De asemenea, asigură-te că temperatura nu este prea ridicată. Cititul într-un mediu prea cald te poate adormi instant.

Iar dacă trebuie neapărat să stai treaz și să termini o carte înainte de culcare, încearcă să te trezești înainte de a începe să citești. Fă niște exerciții ușoare sau un duș cu apă mai rece. Dacă ești mai alert când începi să citești, ai mai multe șanse să ajungi la sfârșitul cărții.

Lasă un comentariu