Evenimentul zilei

Mie01222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Semnal de alarmă. Coșmarul dintr-o tabără de refugiați din Grecia: Copii de până la 10 ani încearcă să se sinucidă

Semnal de alarmă. Coșmarul dintr-o tabără de refugiați din Grecia: Copii de până la 10 ani încearcă să se sinucidă

28 August 2018 - 

În tabăra de refugiați Moria de pe insula grecească Lesbos există violență morală, supraaglomerare, condiții sanitare îngrozitoare, iar o organizație caritabilă atrage atenția că mulți copii de până la 10 ani încearcă să se sinucidă.

"Suntem întotdeauna gata să fugim, 24 de ore pe zi avem copiii pregătiți. Violența înseamnă că micuții noștri nu dorm", spune Sara Khan, originară din Afganistan, informează BBC.

Sara explică precum că familia ei își petrece toată ziua în așteptarea hranei și este gata să alerge toată noaptea, de teama luptelor care izbucnesc în mod constant în adăpost. Condițiile sunt atât de îngrozitoare încât organizațiile de caritate au părăsit efectiv tabăra în semn de protest.

Locul miroase a canalizare și există aproximativ 70 de persoane pe o toaletă, conform misiunii medicale de caritate Medecins Sans Frontieres (MSF). De asemenea, tabăra se întinde în mediul rural. Un cort cuprinde 17 persoane, adică patru familii locuiesc sub o pânză.

În prezent, mai mult de 8.000 de persoane au fost înghesuite în tabăra Moria, care ar fi trebuit să găzduiască în jur de 2.000 de oameni.

Personalul organizației spune că a fost nevoit să se ocupe chiar și de copii de până la 10 ani care au încercat să se sinucidă, scrie ziare.com.

 

 

Lasă un comentariu