Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Panorama Un prim caz de contagiere cu coronavirusul chinez, confirmat în Germania

Un prim caz de contagiere cu coronavirusul chinez, confirmat în Germania

28 Ianuarie 2020 - 

Un prim caz de contagiere cu coronavirusul chinez a fost confirmat în Germania, la un bărbat din Bavaria (sud), a anunţat luni seara Ministerul bavarez al Sănătăţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

„Un bărbat din regiunea Starnberg a fost infectat cu noul coronavirus” şi „plasat sub supraveghere medicală şi în izolare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului citat într-un comunicat.

Pacientul este „în stare bună”, a precizat purtătorul de cuvânt fără a oferi alte detalii. Rudele acestuia aufost informate despre simptomele care pot apărea în caz de boală, precum şi despre precauţiile de igienă care trebuie luate.

Epidemia de pneumonie virală a ucis deja 106 persoane de persoane în China, iar 4.515 au fost fost infectate, potrivit ultimului bilanţ oferit marţi de autorităţi.

Ministerul bavarez al Sănătăţii nu a oferit nicio informaţie despre acest bărbat sau despre circumstanţele în care acesta s-a putut infecta cu noul virusul. O conferinţă de presă pe această temă urmează să aibă loc marţi dimineaţă la Munchen.

În urma acestui anunţ, Germania devine a doua ţară din Europa afectată de coronavirus, după trei cazuri în Franţa, confirmate pe 24 ianuarie. Cei trei pacienţi, unul la Bordeaux (sud-vest) şi doi la Paris, călătoriseră recent în China.

Luni, Germania a cerut cetăţenilor săi să evite deplasările „nenecesare” în China, temându-se de o extindere rapidă a noului coronavirus.

De asemenea, Germania are în vedere o „posibilă evacuare” a cetăţenilor săi din oraşul chinez Wuhan, aflat în centrul epidemiei, la solicitarea acestora

Lasă un comentariu