Evenimentul zilei

Lun03302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Panorama Australia a lansat propria agenţie spaţială naţională

Australia a lansat propria agenţie spaţială naţională

19 Februarie 2020 - 

Australia a lansat, miercuri, propria agenţie spaţială naţională, cu obiectivul declarat de a tripla economia spaţială a ţării până în 2030, relatează DPA, citată de Agerpres.

 

Premierul Scott Morrison a deschis oficial cartierul general al Agenţiei Spaţiale Australiene la Adelaide, capitala statului South Australia.

„Spaţiul ne captează imaginaţia şi ne inspiră pe toţi. Datorită lui dezvoltăm noi tehnologii care îmbunătăţesc viaţa pe Pământ şi ni se deschid uriaşe oportunităţi economice şi de carieră”, a declarat cu această ocazie premierul australian.

Activitatea Agenţiei Spaţiale Australiene va fi marcată de o puternică implicare internaţională.

Obiectivul este de a tripla sectorul spaţial australian până în 2030, generând 20.000 de noi locuri de muncă şi ajungând la o valoare de 12 miliarde de dolari australieni (8 miliarde de dolari americani), conform ministrului industriilor, Karen Andrews.

Scott Morrison a precizat că inaugurarea Agenţiei Spaţiale va ajuta Australia să-şi asigure o parte mai mare din industria spaţială mondială, aflată în creştere - industrie care, conform prognozelor, ar putea depăşi 1 trilion de dolari până în 2040.

În prezent, industria spaţială australiană valorează aproximativ 3,9 miliarde de dolari şi dispune de aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Deocamdată, principalii vectori ai activităţii sectorului spaţial al economiei australiene sunt producerea de sateliţi, de echipamente pentru monitorizarea acestora de la sol şi de sisteme de lansare pe orbită.

Planurile de deschidere a Agenţiei Spaţiale Australiene au fost anunţate din 2017.

Lasă un comentariu