Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata România La la numai 3 anișori, Darius Bunget, copil de militar sedat cu morfină ca să reziste durerilor / GALERIE FOTO

La la numai 3 anișori, Darius Bunget, copil de militar sedat cu morfină ca să reziste durerilor / GALERIE FOTO

06 Mai 2019 - 

Darius este un băiat de trei ani; este fiu de militar și își dorește ca atunci când va fi mare să îmbrace uniforma militară. Deși este foarte mic a învățat de la tatăl său ceea ce înseamnă a iubi si a-și apăra țara in care trăiește, scriu cei de la amvvd.ro.

 

Darius trece printr-un moment greu al vieții sale. Poate cel mai greu examen de voință și maturitate pe care trebuie sa-l treacă. Darius a fost depistat cu probleme grave de sănătate, care daca nu vor fi tratate la timp, îi pot fi fatale.

„Avea un an și șapte luni când a început această luptă contracronometru cu boala. Debutul bolii s-a materializat prin apariția unei formațiuni în regiunea fesieră dreaptă. Micuțul Darius a fost internat de urgență. Diagnosticul i-a lăsat pe părinți fără glas: tumoare malignă țesut conjunctiv și alte țesuturi moi ale bazinului. (...) 

La 23 mai, de ziua lui, părinții voiau să celebreze într-un târziu tăierea moțului, pentru că după botez nu au putut, dată fiind fragilitatea copilului. Au urmat apoi ședințele de chimioterapie, în urma cărora moțul… a căzut. Marius și soția lui, Simona, așteaptă ca starea fiului lor să se amelioreze pentru a putea fi transferat în Turcia.

Dacă anul trecut am avut un pic de noroc și copilul a putut beneficia de tratamentul din Franța cu reducere prin Casa de Asigurări de Sănătate, acum cu Turcia nu mai avem nicio șansă. România nu are niciun parteneriat cu ei, iar toate cheltuielile vor trebui suportate de noi, spune caporalul Marius Bunget.”, scriu cei de la Trustul de presă al MApN. 

Micuțul Darius a fost internat de urgență. Diagnosticul i-a lăsat pe părinți fără glas: Tumoare malignă țesut conjunctiv și alte țesuturi moi ale bazinului.

 

Darius a trecut printr-o operație grea, un tratament de tipul HighRisk și ZECE serii de chimioterapie, dintre care ultimele trei în Franța. După ce s-a întors în țară, a urmat chimioterapie de întreținere pânâ în 21 martie, anul acesta.

Luna trecută problemele au escaladat într-un mod nefavorabil și micuțul Darius are dureri mari. Rezultatele sunt copleșitoare: masă tumorală 74/59/147 mm care apasă pe aorta abdominală infrarenală, pe venele renale și pe artere, comprimând vezica urinară.

În prezent, Darius este sedat cu morfină pentru a putea face față durerii. Toate acestea la numai trei anișori! Singura lui șansă este transferul în Turcia, pentru care părinții trebuie să strângă, de nicăieri, suma de 60.000 de euro…  Toate acestea la numai 3 anișori!

 

Conturi:

???? RO 91 RNCB 0669 0356 2882 0001 – Bunget Marius Gabriel

???? RO 53 BTRL RON CRT 039 255 1301 – Bunget Simona

???? RO 80 RNCB 0669 0356 2882 0005 Cont EURO Bunget Marius

 

Lasă un comentariu