Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata România Un militar român a murit joi, în Afganistan, în urma exploziei din capitala afgană Kabul

Un militar român a murit joi, în Afganistan, în urma exploziei din capitala afgană Kabul

05 Septembrie 2019 - 

Un militar român a murit joi, în Afganistan, în urma exploziei din capitala afgană Kabul, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare.

Aceasta este declarația ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, potrivit Agerpres. Explozia a avut loc în apropierea unei zone în care se află cartierul general al NATO, misiuni diplomatice şi birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan. Se pare că cel puțin cinci oameni au fost uciși și câteva zeci au fost răniți. Talibanii au revendicat atacul în cursul acestei dimineți.
Este al doilea atac important care a avut loc în capitala afgană în această săptămână. În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea inclusiv Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit.

Lasă un comentariu