Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata România A MAI PLECAT O STEA! Jurnalista CRISTINA ȚOPESCU a murit

A MAI PLECAT O STEA! Jurnalista CRISTINA ȚOPESCU a murit

13 Ianuarie 2020 - 

Faimoasa jurnalistă Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 de ani. Trupul său fără viață a fost descoperit, duminică seară, de un echipaj de salvatori, chemat prin 112 de o vecină a jurnalistei.

 Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost găsit duminică seară, în locuința ei. Echipajul de la ambulanță nu a putut face însă nimic pentru a o salva.Vecina Cristinei Țopescu a observat un câine mort în casa jurnalistei și a intrat la bănuieli, pentru că vecina sa nu mai plecase de acasă de la Crăciun.

Fiica celebrului comentator sportiv nu a mai fost văzută de vecini de aproximativ 3 săptămâni. Pe rețelele de socializare, de asemenea, fosta realizatoare tv nu a fost activă în ultimele zile.

Decesul Cristinei Țopescu s-a produs în urmă câteva zile, conform autorităților. Apelul la ambulanţă

Ambulanța a fost alertată la ora 21.39. Echipajul trimis în misiune a confirmat că a găsit trupul decedat al unei femei. Echipajul nu a putut să o recunoască pe Cristina Țopescu, trupul său fiind într-o stare avansată de putrefacție.

“A fost găsită decedată în locuinţă. Apelul s-a făcut la ora 21:39 de către Poliţie, într-o acţiune de cooperare cu noi. Poliţia ne solicita pentru a doamnă, în jur de 50 de ani, găsită decedată în locuinţă, să confirmăm decesul. Decesul se pare că s-a produs în urmă cu mai multe zile”, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Ce spun anchetatorii

Surse din anchetă spun că o vecină a sunat la 112, îngrijorată că nu mai știe nimic despre Cristina Țopescu din 23 decembrie. Echipajul de la Ambulanță a ajuns la locuința ei dintr-un complex rezidențial din Comuna Tunari.

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în pat. Era îmbrăcată în haine de noapte, mai spun surse din anchetă. Pe trupul neînsuflețit nu există urme de violență, cel puțin vizibile. Din primele evaluări, polițiștii nu exclud varianta ca fosta realizatoare tv să fi murit în somn.

Doi câini, găsiţi morţi în locuinţă

În locuința Cristinei Țopescu au fost găsiți și doi câini morți. Alți patru câini care erau ai fostei realizatoare tv erau în viață, spun surse din anchetă.

Cristina Țopescu era, de altfel, cunoscută ca o mare iubitoare de animale. Aceleași surse spun că anchetatorii iau în calcul varianta ca ea să fi murit de mai multe zile, iar câinii au suferit de foame.

Poliţia confirmă moartea Cristinei Ţopescu

”În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări,  polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violența. Urmează Să se efectueze în cauză expertiza medico legală”, au transmis polițiștii într-un comunicat.

Ministrul de Interne Marcel Vela a precizat că jurnalista Cristina Țopescu nu avea urme de violență pe trup.

În ciuda acestui aspect, un verdict va putea fi dat în cursul zilei de azi, după autopsie, e precizarea făcută de Vela.

Demnitarul a fost sunat de șeful Poliției după ce oamenii legii au intervenit, duminică seară, în casa acesteia din Otopeni.

„Am fost anunțat de chestorul Vasilescu despre faptul că o vecină a anunțat la 112 suspiciunea ei cu privire la vecina Cristina, nu o mai văzuse pentru că mașina era nemișcată în fața casei. S-au mobilizat forțele din zonă, s-a intrat în casă și s-a realizat că este o tragedie și că nu mai este printre noi Cristina Țopescu”, a declarat Marcel Vela la RomâniaTV.

Cel mai probabil, cauza morții se va afla luni, după ce va fi realizată autopsia, a precizat Marcel Vela. „Este prea devreme să ne pronunțăm la variante, inclusiv sinuciderea sau un infarct, comoție cerebrală. (…) La momentul în care vom avea concluziile, evident, că le vom comunica și opiniei publice”, a mai spus Vela.

Ultima fotografie cu Cristina Ţopescu în viaţă

Ultima fotografie apărută în spaţiul virtual cu Cristina Ţopescu a fost publicată chiar de ea, pe 18 decembrie, alături de Vlad Voiculescu: „Cu doi oameni dragi mie și vouă, prietenilor mei, știu eu asta! Știți cine sunt, nu? Am făcut poza asta după emisiunea de aseară, o postez azi, mai pe seară, s-o vedeți”.

Apariţie publică pe 22 decembrie

Cristina Țopescu a participat și la ceremoniile dedicate celor 30 de ani de la Revoluția Română. Pe 22 decembrie, ea a citit numele a 50 de eroi revoluționari, la ceremonia din fața fostului Comitet Central, sediul actualului Minister al Afacerilor Interne.

De la ceremoniile dedicate Revoluției Române jurnalista nu putea lipsi. Trecutul îi era mereu proaspăt în minte pentru că a fost aruncată de comuniști în pușcărie și salvată de Revoluția din 1989, un episod crunt din viața Cristinei Țopescu (între lunile septembrie și decembrie 1989 a fost închisă în pușcăriile comuniste pentru că a încercat să fugă din țară).

Născută la 4 iulie 1960 la Oradea, Cristina Ţopescu a fost de mică atra­să de mirajul televiziunii. În pe­rioada 1970-1979 a apărut la nu­me­roase emisiuni de copii şi ti­neret, după care i-a fost interzis să mai intre în TVR, din cauza dosarului familiei Ţopescu (tatăl căzuse în dizgraţia regimului comunist, iar mama era plecată în Germania). Absolventă a Facultății de Limbi Străine, a început să dea meditații imediat după ce a terminat cursurile secției engleză-italiană, a fost a fost co­rector la Contemporanul şi a înce­put să scrie în revista Cinema. Dosarul ”Secu” i-a interzis să se mai angajeze cu carte de muncă, motiv pentru care s-a apucat să traducă filme care circulau casete video. După 1989 a revenit în mass-media.

Am fost colegă cu ea și, după câtiva ani, am avut onoarea de a lucra la un ziar de sport și cu tatăl ei, Cristian Țopescu. Cristina Țopescu a povestit cu lux de amănunte ceea ce a trăit în perioada grea din viața ei și a familiei ei în anii comunismului.

Cristina Țopescu a povestit, pe larg, într-un interviu acordat unui post de televiziune, experiența care a traumatizat-o, dar care, spunea ea, a făcut-o să înțeleagă că e un om cu adevărat puternic, notează Jurnalul Național.

A vrut să ajungă la mama bolnavă de cancer

Luna septembrie a anului 1989 a venit pentru Cristina cu o veste teribilă; aflată în Germania, mama ei era suspectă de cancer la pancreas. Dar tânăra, care refuzase să se înscrie în partidul comunist, nu mai avea voie să părăsească țara.

„Faptul că nu mai puteam pleca la mama mea, că nu mai eram un om liber nici din acest punct de vedere, ar mai fi fost cum ar fi fost, dar când mama mea s-a îmbolnăvit, suspectă fiind de cancer de pancreas, paharul s-a umplut de-a binelea. Având un oarecare simţ al aventurii, am hotărât că singura soluţie era, oricât de nebunească, să fug”, spunea Cristina Țopescu, într-un interviu acordat unui post de televiziune.

A fost anchetată de securitate. Alături de alți 31 de fugari și o călăuză, a fost prinsă însă exact pe ”fâșia verde” când mai avea puțin până la libertate. ”De pe graniţă am fost «conduşi», cu puşca între omoplaţi, la batalionul de la Oraviţa, acolo am fost aliniaţi în faţa soldaţilor care de care mai spirituali, mai ales cu femeile din grup, acolo mi s-a plimbat puţin puşca pe gât şi mi-au auzit urechile tot felul de complimente de soldat care nu văzuse femeie de ceva timp” și-a amintit ea.

”După două zile de Oraviţa am fost dusă la Reşiţa, în arest, unde am stat o lună. Era acolo un căpitan pe nume Smida, analfabet şi ţâfnos, acum sigur colonel, cel puţin (?!), care a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să mă înfunde cât mai tare, mai era şi un maior de securitate, care venea de la Bucureşti, săptămânal, special ca să mă ancheteze pe mine.  Mandatele de arest veneau unul după altul. Am fost dusă apoi la penitenciarul de la Timişoara de pe Popa Şapcă. După o altă lună de Popa Şapcă, am fost trimisă pe cursa de deţinuţi la Jilava. Acolo am stat doar câteva zile, iar apoi am ajuns la Rahova, în arest, unde periplul meu s-a încheiat. La proces am fost dusă în «uniformă», adică în zeghe. Mi-am văzut prietenii în sală, toţi încercând cu disperare să-mi prindă privirea şi să-mi arate că sunt alături de mine.”, a mai spus Cristina Țopescu.

Cristina Țopescu: Eliberată pe 19 decembrie ”A fost, slavă Domnului, un si­mulacru de proces. La Timişoara deja începuse Revoluţia, Bu­cu­reş­tiul începea să fie în fierbere şi el, Mircea Lu­cescu, prietenul nostru, vorbise cu procurorul general şi cu tot felul de generali” și-a mai amintit Cristina.

”Două zile mai târziu am ieşit în stradă. Ştiţi cum e «să te duci la Revoluţie» aproape direct din închisoare? Înălţător!!! Nu e nimic însă senzaţional în ce am trăit eu comparativ cu sacrificiile atâtor oameni cu adevărat curajoşi. A fost însă o experienţă pe care nu-mi pare deloc rău că am avut-o. Dimpotrivă! O experienţă care, cu si­guranţă, a avut un rol capital în traseul meu ulterior. În cel interior, de om.” a povestit acum câțiva ani Cristina Țopescu.

Ultima postare pe Facebook, din 26 decembrie

Cristina Ţopescu a scris pentru ultima dată o postare pentru prietenii săi de pe internet chiar în a doua zi de Crăciun! Fiica fostului mare comentator, Cristian Ţopescu, a transmis un mesaj în care îl lăuda pe Papa Francisc:

 

 

Ultima apariție pe Whatsapp se vede că fosta prezentatoare a fost ultima oară activă pe data de 28 decembrie, la ora 09:54.

Cristina a fost devastată de moartea tatălui ei, Cristian Țopescu. 

În ultimii doi ani, după moartea tatălui ei, Cristina s-a retras parțial din viața publică, păstrând puține legături cu televiziunile, dar și cu vechii prieteni.

Relația dintre Cristina Țopescu și tatăl ei, cunoscutul comentator sportiv Cristian Țopescu, a fost una extraordinară. Au profitat de orice ocazie ca să-și transmită că sunt mândri unul de altul, cât se iubesc și se admiră reciproc.

Moartea cunoscutului comentator sportiv, în mai 2018, a fost devastatoare pentru Cristina Țopescu. A cerut discreție și nu a dorit să facă declarații. A postat un mesaj pe Facebook, în care recunoaștea că nu se poate obișnui cu gândul că tatăl ei nu mai e. ”Stiti, zilele si noptile astea am stat numai pe net, pe youtube, sa-l vad si sa-l tot revad pe tatal meu, sa-l ascult. Nu simt ca a plecat in mod definitiv, nu procesez încă. Ieri dimineață m-am trezit cu un sentiment cumplit de neputință că vineri am plecat de la cimitir si l-am lasat acolo singur, în pământ. Iar acum simt ca tot crește în mine încă un sentiment. Printre ultimele cuvinte pe care mi le-a spus, cand inca mai putea vorbi, au fost : “Nu te lasa!” a scris, la acel moment dureros, Cristina Țopescu.

Pe 15 mai, la un an după moartea tatălui ei, Cristina Țopescu a revenit cu un mesaj mai trist. „A trecut un an. A plecat exact acum un an. Mă întreb daca ne-om mai vedea vreodată. Altfel, nimic n-are niciun sens”.

Care a fost cel mai mare regret al jurnalistei 

Una dintre cele mai mari suferințe ale vedetei de televiziune a fost faptul că nu a putut avea copii. Ea a povestit că o greșală medicală ”sau poate două”, au dus-o în imposibilitatea de a fi vreodată mamă.

 

„Eu n-am copii decât ai altei specii. Pentru că și ei sunt copii. Cine nu înțelege asta e, elegant spus, un homocentrist și nicidecum un umanist. Mi-am dorit mult copii, dar o greșeala medicală, chiar două, au făcut imposibilă dorința asta a mea mare. Mi-aș fi dorit un copil nu pentru mine, ci doar ca să încerc să formez un om bun, generos, iubitor de toate ființele, responsabil și solidar cu suferințele și bucuriile lumii, universului. Ce vise, nu? Răspunsul la întrebarea asta, însă, a venit așa, pentru că în poza asta sunt cu tatal meu, nu sunt singură. Și eu l-am iubit și îl iubesc din toată inima, da! Mi-a fost și model în multe privințe. Tatăl meu a fost un om special și îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-am născut copilul lui. Într-o viată viitoare sper să fiu și eu o mamă de care copiii mei să fie mândri”, spunea Cristina Țopescu.

Ce spun colegii de serviciu

 Cristina Țopescu lucra la Ministerul Sănătății, era cosilier. Conform colegilor săi, ultima dată când a venit la serviciu a fost pe 20 decembrie. Atunci, a avut o ședință cu cei din departamentul comunicare, unde, de altfel, și ea lucra. Colegii spun că, în acea zi, părea în formă și era veselă.

Actrița Oana Pellea a transmis un mesaj emoționant 

Buna ei prietenă, Oana nu a fost în stare decât să scrie câteva cuvinte pe pagina ei de Facebook „Nu, Cristina….nu…!” 

Monica Pop, bună prietenă cu vedeta TV, s-a arătat și ea devastată de vestea decesului

Medicul Monica Pop o cunoştea foarte bine pe Cristina Ţopescu şi a oferit detalii despre ce problemă de sănătate avea: „Am înţeles că au fost găsite animalele în jurul ei. Întrebarea este ce i-a generat stopul. Mi se pare…Nu pot să cred aşa ceva! V-aş ruga să nu mai spuneţi despre trupul ei că era nu ştiu cum…Vreau să se gândească toată lumea la ce fată era. Suferea de depresie, dar se trata. Am fost împreună cu ea la tatăl ei, a fost un şoc moartea lui, ea asperat până în ultima clipă şi totul a fost un mare şoc pentru ea”, a spus Monica Pop la România TV.

Rareş Bogdan a început să plângă în direct, la TV

Unul dintre prietenii Cristinei Ţopescu era chiar europarlamentarul Rareş Bogdan, care a încercat să vorbească despre trecerea în nefiinţă a Cristinei, însă nu a mai putut duce declaraţia la final: „Îmi cer scuze dacă nu o să pot să zic foarte mult pentru că m-a lovit crunt vestea…

A fost un om de o sensibilitate aparte. Pentru mine rămâne în minte această relație specială pe care a avut-o cu tatăl ei și după ce acesta s-a dus, a suferit foarte mult… Acum…

Ultima oara când am vorbit spunea că vrea să-și ia o casă în Transilvania, la țară, să se mute. Ea iubea foarte mult natura, animalele, era o femeie frumoasă și inteligentă, sensibilitatea și bunătatea au fost principalele ei caracteristici.

Pur și simplu mă gândesc că printre mesajele pe care le-am primit, pe 1 ianuarie, unul a lipsit și nu mi-am dat seama de ce. De obicei era atentă. Acum înțeleg… Îmi cer scuze, nu mai pot vorbi!”, a spus Rareş Bogdan la România TV.

 „Lacrimi, lacrimi de tristețe profundă. Cristina a ales să plece să îl întâlnească pe Bunul său Tată. O veste care a căzut ca un trăznet ACUM. Îmi este aproape imposibil să realizez asta. 

Jurnalistul Lucian Mîndruță a deplâns singurătatea Cristinei Țopescu, duminică seară, într-o postare pe Facebook, după vestea privind moartea vedetei TV: ”Ce singură era. Ce tristețe, să mori așa. Deși te cunoaște o țară întreagă, n-a bătut nimeni la ușă”

Victor Ponta 

Politicianul a scris pe pagina lui de facebook: „Imi este inca imposibil sa accept ideea ca am pierdut-o cu totii pe Cristina Topescu / un om de o inteligenta si un caracter cu adevarat de exceptie!

Ştefan Bănică Jr, fostul soţ al Cristinei Ţopescu

Cristina Ţopescu şi Ştefan Bănică Jr au fost căsătoriţi la începutul anilor ’90. Deși relaţia lor nu a fost una de lungă durată, artistul a fost șocat la aflarea veștii chiar dacă iar fiica lui Cristian Ţopescu dezvăluia  că acesta era adesea violent. 

Dumnezeu sa o primeasca pe Cristina alaturi de El / condoleante familiei si celor apropiati.”

 

Stire în curs de actualizare

 

Lasă un comentariu