Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata România ALERTĂ DE GRADUL ZERO! Autorităţile din Turcia îi învață pe imigranți cum să ajungă în Vest! Ruta trece prin ROMÂNIA!

ALERTĂ DE GRADUL ZERO! Autorităţile din Turcia îi învață pe imigranți cum să ajungă în Vest! Ruta trece prin ROMÂNIA! Recomandat

02 Martie 2020 - 

Faptul că mii de imigranți și refugiații iau cu asalt Grecia chiar în aceste zile nu este o simplă întâmplare.

Recep Erdogan a învățat perfect să folosească arma imigrației în masă pentru a-și atinge scopurile.

Totul pare a fi o acțiune bine organizată. O dovadă în acest sens este ne oferă chiar televiziunea de stat turcă în limba arabă (TRT). Pe site-ul acestui post TV a fost publicată recent o hartă care pare să le sugereze imigranțlor cum să ajungă în Vestul Europei, Iar ruta principală trasată de turci trece direct prin România, scrie www.evz.ro

Potrivit jurnaliștilor de la site-ul alarabiya.net, ruta prezentată de televiziunea turcă TRT pornește din regiunea Idlib și pare să le arate refugiaților calea spre Vest.

Explicația scrisă sub ilustrație sună cam așa: „Drumul către Franța … o hartă ilustrativă a modurilor în care refugiații din Turcia ar putea să călătorească pentru a ajunge în Franța și în alte țări europene”.

După cum vedeți, însă, cele două rute trasate ocolesc Balcanii de Vest, principala cale folosită în 2015. Astfel, refugiații care traversează Marea Egee sunt îndemnați fie să treacă din Grecia tot pe mare spre Italia, fie să se îndrepte spre Bulgaria și să apuce același drum cu cei care trec din Turcia  în Bulgaria și Grecia traversând granițele terestre.

E oare o sugestie de a ocoli gardul lui Viktor Orban prin România? Cam așa pare, pentru că traseul care traversează România este marcat cu o linie mai groasă, probabil ca să indice celor care visează să ajungă în Occident  că aici vor întâlni cele mai puține obstacole.

Această stratagemă, dacă o putem numi așa a postului public turc TRT a stârnit, de altfel, reacții și în lumea arabă. „Purtătorul de cuvânt al guvernului turc TRT Arabic publică o hartă intitulată ruta către Franța, pentru a încuraja refugiații sirieni să călătorească în Franța și în alte țări europene”, a scris peTwitter Herêm Kerîm.

Comentariile jurnaliștilor de la alarabiya.net nu lasă, de altfel, niciun dubiu cu privire la faptul că asistăm la o operațiune organizată:”Autoritățile turce au ajutat sute de migranți și refugiați să treacă granița în Grecia începând de vineri, într-un efort coordonat pentru a presa UE să ajute Ankara în Siria.

Lasă un comentariu