Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Euro 2016, un altfel de bilanț: 4000 de arestați din mafia pariurilor

Euro 2016, un altfel de bilanț: 4000 de arestați din mafia pariurilor

19 Iulie 2016 - 

Dincolo de spectacolul sportiv de pe gazon, Euro 2016 a reprezentat și o ocazie excelentă pentru mafia pariurilor, mii de organizatori de pariuri ilegale fiind arestați urmare a competiției fotbalistice.

Organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie (INTERPOL) a anunţat, luni, că 4.000 de persoane au fost arestate şi 13 milioane de dolari au fost confiscaţi, în urma unei operaţiuni privind eradicarea jocurilor de culise pe piaţa pariurilor, în timpul Euro 2016.

Ofiţerii Interpol susţin că suma totală jucată pe meciurile de la Campionatul European din Franţa se ridică la 650 de milioane de dolari, notează ProSport. EURO 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor, după ce au fost înregistrate mai multe operaţiuni ilegale de pariere pe meciurile de la turneul final.

În timpul operaţiunii SOGA VI, privind pariurile din lumea fotbalului, peste 4000 de raiduri ale Interpol s-au desfăşurat preponderent în Asia (China, Malaezia, Singapore, Tailanda, Vietnam), dar şi în Europa (Franţa, Grecia, Italia). 4000 de persoane au fost arestate şi 13 milioane de dolari au fost confiscaţi din conturile caselor şi site-urilor de pariuri.

"Suma reprezintă cea mai mare captură din ultimul timp ale operaţiunilor similare. Operaţiunile SOGA sunt importante nu doar pentru a contracara pariurile ilegale, ci şi pentru a stopa organizaţiile din spatele acestor tranzacţii şi ale celorlalte infracţiuni. Pariurile ilegale generează profituri uriaşe pentru organizaţiile criminale care sunt legate, de obicei, de corupţie, trafic de persoane şi spălare de bani", a declarat Jim Anderson, şeful departamentului anti-corupţie din cadrul Interpol.

Lasă un comentariu