Evenimentul zilei

Lun01272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Olimpiada Mondială la Șah - Batumi, Georgia. Lotul masculin de șah al Republicii Moldova s-a clasat pe locul 31

Olimpiada Mondială la Șah - Batumi, Georgia. Lotul masculin de șah al Republicii Moldova s-a clasat pe locul 31

06 Octombrie 2018 - 

 Lotul masculin de șah al Republicii Moldova s-a clasat pe locul 31 la Olimpiada Mondială la Șah, care a avut loc la Batumi, Georgia. Naționala feminină a ocupat poziția a 47-a în clasament. Din start Moldova se afla pe locul 30 la secțiunea Open și pe locul 46 la secțiunea Women.

Dmitrii Svetușkin a acumulat cel mai mare punctaj pentru echipa masculină – 7,5 puncte. Paula-Alexandra Gîtu, la fel, a acumulat 7,5 puncte în cele nouă partide jucate, fiind singura victorie din lotul feminin.

Naționala Moldovei a depășit echipele unor țări precum Slovenia, Italia, Israel, Olanda, Turcia, Brazilia, Peru, Argentina.

La Olimpiada Mondială la Șah au participat 185 echipe masculine și 151 echipe feminine.

Pentru Moldova au evoluat marii maeștri Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Dmitrii Svetușkin și Vladimir Hamițevici, iar pentru naționala feminină marele maestre Svetlana Petrenco, Elena Pîrțac, maestrele Diana Baciu, Olga Hâncu și Paula-Alexandra Gîtu.

Lasă un comentariu